Kroz BNF učestvujete u najvažnijim projektima za Bošnjake

Akademik Zukorlić je na kraju obraćanja pozvao sve prisutne da se uključe u rad ogranaka BNF-a u državama u kojima žive i time daju doprinos radu i razvoju projekata od nacionalne važnosti.
Održana Skupština BNF-a u Njemačkoj:  Kroz BNF učestvujete u najvažnijim projektima za Bošnjake_61624004d0352.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

U subotu (9.10.2021), u Frankfurtu je održana Skupština Bošnjačke nacionalne fondacije Njemačke, kojoj je učešće uzelo više stotina Bošnjaka iz cijele Njemačke i okolnih država, te matice Bosne i Hercegovine i Sandžaka. Skupština je održana pod predsjedavanjem predsjednika BNF-a muftije sandžačkog hfz. Abdurrahman ef. Kujevića, i novoizabranog predsjednika ogranka BNF-a u Njemačkoj Haruna Merdića.

Muftija Kujević je podvukao da je BNF nastala sa ciljem obezbjeđivanja funkcioniranja najznačajnijih nacionalnih institucija, prije svega BANU i SBK i projekata, pobrojao najznačajnije do sada realizirane projekte, te promovirao novo mlado rukovodstvo fondacije u Njemačkoj koje će u narednom periodu voditi proces promocije, uvezivanja i učlanjenja.Merdić je obavijestio prisutne o dosada poduzetim aktivnostima na polju registracije i stavljanja u funkciju fondacije na području Njemačke, predstavio strukturu organizacije i načine pristupanja u učlanjenja.

U svojstvu specijalnog gosta, ideologa i osnivača BNF-a i drugih nacionalnih institucija, putem video linka iz prostorija BANU iz Novog Pazara obratio se i akademik Muamer Zukorlić Muftija. Akademik Zukorlić je izrazio zadovoljstvo i uputio čestitke organizatorima i prisutnima na uspješnoj orgaizaciji i okupljanju velikog broja istaknutih pojedinaca i predstavnika značajnih organizacija, uprkos svim aktualnim preprekama, te mladom rukovodstvu ogranka u Njemačkoj poželio puno uspjeha. On je kazao da je, u nedostatku matične države, osnovni cilj i smisao osnivanja nacionalnih organizacija podizanje svijesti o važnosti nacionalnih interesa, a da su upravo one osnovni okvir i zaštita od loših stvari koje su nam se dešavale u daljoj i bližoj u prošlosti ali i sadašnjosti, te da učešćem u BNF-u se direktno učestvuje u procesu podizanja nacionalne svijesti kroz projekte lepeze nacionalnih organizacija i projekata koji će se finansirati iz budžeta BNF-a.

Akademik Zukorlić je na kraju obraćanja pozvao sve prisutne da se uključe u rad ogranaka BNF-a u državama u kojima žive i time daju doprinos radu i razvoju projekata od nacionalne važnosti. Na Skupštini su govorili i predsjednici ogranaka BNF iz Danske, Švajcarske i Švedske, Ibiš Rešović, Senad Sejdović i Nermin Širbić, te predsjednik Zajednice sandžačke dijaspore Mithat ef. Mujović. Moderator je bio hfz. Hilmija Redžić.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.