Izgradnja žičare Hajla – Štedim ide po planu

Ove godine završena je montaža svih 12 stubova, koji će nositi 70 korpi sa kapacitetom za 2.600 osoba.
Izgradnja žičare Hajla – Štedim ide po planu_616394774c89d.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Na izgradnji žičare na lokalitetu Hajla – Štedim intezivno se radi. Završena je montaža svih 12 nosećih stubova, a očekuje se i raspisivanje tendera za projektovanje i izgradnju ski staza i dalekovoda. U Rožajama se nadaju da će se nakon otvaranja ski centra stvoriti uslovi za ubrzan ekonomski razvoj opštine.

Izgradnja šestosjedne isklopive žičare Hajla – Štedim teče zadovoljavajućom dinamikom. Ove godine završena je montaža svih 12 stubova, koji će nositi 70 korpi sa kapacitetom za 2.600 osoba. U dosadašnje aktivnosti uloženo je više od 5.000.000 eura. Paralelno teku pripreme za elektrifikaciju žičare i izgradnju ski staza. Na lokalitetu buduće žičare biće izgrađeni i ugostiteljski objekti sa izdašnim smještajnim kapacitetima što će dodatno upotpuniti turističku ponudu Rožaja.

Uporedo sa montažom žičare tekla je i izgradnja pristupne saobraćajnice od 7 kilometara, koja povezuje taj lokalitet sa magistralnim putem. U projekat je uloženo 4.000.000 eura.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.