Apple će koristiti iPhone za kontrolu automobila

Ne biste morali da se birate između CarPlay-a i  softvera u automobilu samo da biste podesili klimu.
CarPlay
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Apple-ov CarPlay je interfejs koji koriste milioni vozača za kontrolu muzike, dobijanje uputstava i telefonske pozive. Sada kompanija želi da proširi svoj domen u automobilima. Apple trenutno radi na razvijanju tehnologije koja bi imala pristup različitim funkcijama u automobilu za čiju bi kontrolu bio zadužen naravno iPhone.

Apple IronHeart, šta li je to?

Određeni izvori tvrde da Apple razvija tehnologiju kodnog naziva “IronHeart” koja bi vam omogućila da koristite svoj iPhone za kontrolu sistema klime, radija, sedišta, pa čak i instrument table. Ne biste morali da se birate između CarPlay-a i  softvera u automobilu samo da biste podesili klimu.

IronHeart je još uvek u razvoju, tvrde ljudi iz kompanije. I njegov dalji razvoj bi zahtevao partnerstvo sa različitim markama automobila.

Ovakva inicijativa mogla bi proširiti Apple-ovo prisustvo u automobilima daleko izvan ograničenih tehnologija poput CarPlay-a ili njegove novije funkcije CarKey. Strategija kompanije o električnim automobilima o kojoj se dugo pričalo, mogla bi kompaniji pružiti iskustvo sa više aspekata automobila i pomoći u bilo kom razvoju sopstvenog vozila.

Ostaje pitanje da li će proizvođači automobila prihvatiti ovakav koncept ili ne. Apple bi efikasno zaobišao izvorni interfejs automobila za mnoge uobičajene zadatke. Kako će reagovati proizvođači nakon što su uložili dosta novca u svoj interfejsa za automobile i prateće aplikacije. Posebno ako imaju usluge koje se takmiče sa Apple-ovom ponudom. Ako IronHeart zaživi, to može biti ograničeno na nekoliko marki i modela automobila, osim ako ne bude više zainteresovanih kupaca automobila da iskuse novu tehonologiju.

Insajderski izveštaji o Apple-ovim ambicijama obično prikazuju sliku projekta koji je prošao kroz mnoge probleme. Biće potrebno najmanje nekoliko godina da se pojavi bilo koji Apple automobil. Kompanija zapošljava nove talente od kompanija kao što je BMV za dalji razvoj Apple-ovih automobila.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.