Medžlis IZ Novi Pazar dodijelio zahvalnice i nagrade najuspješnijim mualimima

Mualimi istakli da je ova nagrada motivacija za još bolji rad i trud u narednom periodu.
Medžis IZ Novi Pazar dodijelio zahvalnice i nagrade najuspješnijim mualimima_615f9cef77913.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

U prostorijama Medžisa Islamske zajednice Novi Pazar dodijeljene su nagrade i zahvalnice za najuspješnije mualime.

Glavni imam novopazarskog Medžlisa istakao da je ova godina bila jedna od najuspješnijih.

„Imali smo jednu neuobičajenu godinu za nama koja je propraćena pandemijom ali mogu konstatovati da su se naši imami uspješno izborili sa pandemijom i da je mektebska pouka tekla onako kako treba i kako je zacrtano po planu. Kao i što sam maloprije rekao, jeste da je bila godina pandemije i velikih iskušenja ali mogu slobodno reći da je ova godina možda bila i jedna od najuspješnijih zbog toga što imamo preko 1650 djece koja su upisana, od tih je 1555 bilo redovnih, na kraju smo dobili 600 njih koji su završili i koji su dobili svoje diplome. Iskoristio bih priliku da se zahvalim Mešihatu Islamske zajednice u Srbiji na čijem je čelu naš muftija Mevlud ef. Dudić koji je prepoznao ovaj rad i koji nam je i puno tih savjeta dao da uspješno sve ovo odradimo. Sa druge strane, također bih pohvalio i predsjednika Medžlisa Enes ef. Ibrovića kojin je stao uz nas da ovo protekne ovako kako je i proteklo, tako da smo danas podijelili zahvalnice za najuspješnije mualime, koji su uspjeli dosta veliki broj djece da izvedu do kraja. Tu smo bili svjedoci da su i sami mualimi prepoznali da Medžlis Islamske zajednice prije svega misli na njih, da je Medžlis Islamske zajednice prepoznao njihov rad i da će ih podstaći da i sledeća godina bude još uspješnija.“, istakao dr. Enver ef. Omerović.

Mualimi istakli da je ova nagrada motivacija za još bolji rad i trud u narednom periodu.

„Zaista mi ovo priznanje mnogo znači. Koristim priliku da se zahvalim Islamskoj zajednici neizmjerno. Imam sam 24 godine, ovo priznanje prvi put dobijam i zaista je ranije bilo dosta uspjeha i rada ali čini mi se da je ovo prvi put da se prepozna rad mualima. Ovo je zaista veliki vjetar u leđa i još veća želja za većim trudom na polju islama, nauke i jačanja naše Islamske zajednice.“, kazao Rešad ef. Vragić.

Nagradu su dobili hfz. Adnan ef. Dupljak, Rešad ef. Vragić, Suad ef. Balić kao i Malik ef. Nurović. Predsjednik Medžlisa Enes ef. Ibrović uručio je zahvalnicu i glavnom imamu dr. Enver ef. Omeroviću.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.