Mališani posjetili rukovodstvo opštine Sjenica

Predsjednik skupštine opštine Sjenica prof. dr. Rejhan Kurtović poručio da je ovo bio divan gest kako uposlenika lokalne samouprave, tako i svih onih koji su podržali ovaj projekat.
DJEČIJA NEDJELJA – Mališani posjetili rukovodstvo opštine Sjenica_615da2c522563.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

U sklopu manifestacije “Dječija nedjelja” koju sprovodi dječija ustanova “Maslačak” iz Sjenice danas su oni najmlađi i najdraži građani imali su prilike posjetiti javne ustanove, kao i zgradu opštine u Sjenici i tom prilikom družiti se i razgovarati sa predsjednikom opštine, predsjednikom skupštine i drugim organima lokalne samouprave. Nakon druženja dobili su i prikladne poklone, te puni utisaka otišli svojim kućama.

Predsjednik skupštine opštine Sjenica prof. dr. Rejhan Kurtović poručio da je ovo bio divan gest kako uposlenika lokalne samouprave, tako i svih onih koji su podržali ovaj projekat.

“Danas smo imali prilike da primimo naše najdraže i najmlađe sugrađane u sklopu manifestacije koji sprovodi dječija ustanova Maslačak, a koja nosi naziv dječija nedjelja. U okviru te manifestacije predškolci su imali prilike da posjete javne ustanove, a jedna od njih je i opština Sjenica. Zapravo, mi smo danas zajedno sa njima organizirali jednu zajedničku aktivnost koja se zvala “Dječiji parlament”, pa smo tu i razgovarali sa našim najmlađim sugrađanima, čuli šta oni imaju da nam kažu, te da se upoznamo sa njima lično. Jedan jako lijep gest i od strane uposlenih u lokalnoj samoupravi, ali i od svih onih koji su podržali ovaj projekat na opšte oduševljenje i ljudi koji rade u lokalnoj samoupravi opštine Sjenica, ali i na oduševljenje djece danas smo imali prilike da provedemo određeno vrijeme zajedno i da ih upoznamo sa svim onim šta mi kao lokalna samouprava radimo. S’ druge strane, iamli smo prilike da čujemo i to šta naši najmlađi sugrađani misle o raznim društvenim oblastima, koja su to pitanja o kojima oni promišljaju i šta to oni imaju da nam kažu. Mogli ste vidjeti jednu jako pozitivnu energiju, puno dobrih recitacija, puno lijepih i interesantnih predstavljanja i naravno u konačnici imali smo prilike i da im uručimo neke prikladne i skromne poklone što je, onako, puno obradovalo naše najmlađe sugrađane”, istakao je predsjednik skupštine prof. dr. Rejhan Kurtović.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.