Na susretljivosti građana N. Pazara baziramo razvoj turizma

Građani, kaže direktor Turističke organizacije Novi Pazar, treba još više da se uključe i daju svoj doprinos da bi se zajednički stiglo do glavnih smjernica za razvoj turizma u potpunosti
Beloica: Na susretljivosti građana N. Pazara baziramo razvoj turizma_615ba88c6175c.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Kulturni spomenici, banje, planine, gastronomija, osnova su za rad Turističke organizacije koja svoje planove zasniva na ovim potencijalima Novog Pazara za narednih deset godina. Cilj je poredati prioritete i tako ih i realizirati. Uključen je veliki broj stručnjaka uz pripremne sastanke. Veliko je i interesovanje građana.

–Turizam je jedan neizbrušeni dijamant našeg Grada koji stvarno treba da se iskoristi na pravi način. Ono što potenciramo, kao glavni resurs turističke ponude jesu ljudi. Susretljivost, srdačnost građana Novog Pazara glavni je resur na osnovu kojeg možemo da se baziramo za razvoj turizma, kaže Dejan Beloica direktor TO Novi Pazar.

Prijedloga tokom izlaganja bilo je mnogo. Između ostalog, razvoj dječijeg turizma.

–Da razvijemo dječiji turizam kako bi pomogli našoj djeci da jednodnevni izlet provedu u zdravoj sredini i upoznaju naše krajeve a nakon toga da privučeme turiste i djecu iz ostalih gradova u Srbiji kao i iz okolnih država, ističe Sadika Džanković SPP.

Čuli su se, napominje, i prijedlozi kako sačuvati vjerske objekte koji su se našli na udaru velikih zgrada

–Naša Altun Alem džamija je pod zaštitom Unesco-a ali mi nemamo svijest da nju treba zaštititi i da trebamo zabraniti u blizi izgradnju objekata, kaže Džanković.

Građani, kaže direktor Turističke organizacije Novi Pazar, treba još više da se uključe i daju svoj doprinos da bi se zajednički stiglo do glavnih smjernica za razvoj turizma u potpunosti

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.