Nijednu džamiju nismo halalili

Mnogo je truda uloženo da bi se, naglašava Dudić, nekom dozvolilo da to danas razvaljuje.
Muftija Dudić: Nijednu džamiju nismo halalili_6157b401b2117.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Svaka sloboda košta i sve što vrijedi to i košta. Sve što je Islamska zajednica izvojevala nakon 2007. godine još je jače i snažnije, kaže muftija Dudić pred naučnu konferenciju “Zajednica između slobode i jedinstva” u povodu 14 godina od agresije na Islamsku zajednicu najavljenu za ponedjeljak, 4. oktobra.

–Napraviti ono što su napravili 2007. godine najveće je zlo. Oni su tada pod nečijim nagovorom, ali nisu ti imami djeca, imami su najodgovorniji i sve što se danas dešava ti imami koji su učinili tu nečasnu radnju oni snose odgovornost. Oni koji ih podržavaju u bilo kojem pogledu oni podjednako snose odgovornost pred Allahom, dž.š, kaže muftija dr. Mevlud ef. Dudić predsjednik Mešihata IZ u Srbiji

I do dana današnjeg isti je stav, kaže, na snazi.

–Nemoj da misle da ćemo se zaustaviti, i nemoj da misle da smo se umorili i da ćemo blaži biti. Kao prvog dana, odmetnuli su se iz Islamske zajednice, za njima nije ispravno obavljati namaze njih je haram podržavati i ta je fetva i dan danas na snazi.

Da nije bilo policijske podrške nijedna džamija ne bi bila oduzeta.

–Te džamije su privremeno otuđene, a danas ili sutra bit će vraćene u sistem. Milom ili silom. Neka znaju. Nijednu džamiju mi nismo halalili.

Mnogo je truda uloženo da bi se, naglašava, nekom dozvolilo da to danas razvaljuje.

–Iz godine u godinu ćemo podsjećati, iz skupa u skup, aktivnosti u aktivnost. I podsjećati naše džematlije na ustrajnost, na dostojanstvo.
Konferencija počinje u ponedjeljak u Velikoj Sali Mešihata u 10,30. Potom će biti izložene fotografije u znak sjećanja na borbu za jedinstvenu Islamsku zajednicu prije 14 godina koja i danas traje.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.