Policija intenzivno traga za ubicom Edina Hamidovića

Navodi se da su policijski službenici postupali po ranijim prijavama rhm. Hamidovića, te da nisu utvrđeni propusti u radu policijskih službenika u Novom Pazaru i Sjenici kada je ovaj slučaj u pitanju.
Aleksandar Vulin
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Nakon što je narodni poslanik Stranke pravde i pomirenja Samir Tandir zatražio obavještenje u vezi postupanja nadležnih državnih organa povodom ubistva novinara Edina Hamidovića, u odgovoru koji je potpisao ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin navedeno da policija intenzivno traga za ubicom.

– Napominjemo da policijski službenici Policijske uprave u Novom Pazaru, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Novom Pazaru, intenzivno vrše provjere i prikupljaju druga operativna saznanja koja bi dovela do lišenja slobode lica koje je identifikovano kao izvršilac ovog krivičnog djela, a koje je u bektstvu.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova navedeno i šta su do sada preduzeli.

– Policijski službenici Policijske uprave u Novom Pazaru i Policijske stanice Sjenica preduzeli su sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti, po nalogu postupajućeg tužioca, a u cilju rasvjetljavanja ovog krivičnog djela. Bez odlaganja su preduzete mjere radi otkrivanja mogućeg izvršioca i to mjere koje se odnose na obezbjeđenje tragova, identifikaciju učesnika i svjedoka, kao i sprovođenje dokaznih radnji u cilju rasvjetljavanja svih relevantnih činjenica o događaju. Obavljeni su razgovori sa licima za koja se u tom momentu sumnjalo da na bilo koji način mogu pružiti pouzdane informacije u cilju oktrivanja izvršioca, izvršeni su pretresi stanova i drugih prostorija u cilju pronalaska predmeta krivičnog djela, sprovedene su i druge dokazne radnje i identifikovan je mogući izvršilac krivičnog djela, za kojim je raspisana međunarodna potjernica, navodi se u odgovoru.

Navodi se da su policijski službenici postupali po ranijim prijavama rhm. Hamidovića, te da nisu utvrđeni propusti u radu policijskih službenika u Novom Pazaru i Sjenici kada je ovaj slučaj u pitanju.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.