Policija intenzivno traga za ubicom Edina Hamidovića

Navodi se da su policijski službenici postupali po ranijim prijavama rhm. Hamidovića, te da nisu utvrđeni propusti u radu policijskih službenika u Novom Pazaru i Sjenici kada je ovaj slučaj u pitanju.
Aleksandar Vulin
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Nakon što je narodni poslanik Stranke pravde i pomirenja Samir Tandir zatražio obavještenje u vezi postupanja nadležnih državnih organa povodom ubistva novinara Edina Hamidovića, u odgovoru koji je potpisao ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin navedeno da policija intenzivno traga za ubicom.

– Napominjemo da policijski službenici Policijske uprave u Novom Pazaru, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Novom Pazaru, intenzivno vrše provjere i prikupljaju druga operativna saznanja koja bi dovela do lišenja slobode lica koje je identifikovano kao izvršilac ovog krivičnog djela, a koje je u bektstvu.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova navedeno i šta su do sada preduzeli.

– Policijski službenici Policijske uprave u Novom Pazaru i Policijske stanice Sjenica preduzeli su sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti, po nalogu postupajućeg tužioca, a u cilju rasvjetljavanja ovog krivičnog djela. Bez odlaganja su preduzete mjere radi otkrivanja mogućeg izvršioca i to mjere koje se odnose na obezbjeđenje tragova, identifikaciju učesnika i svjedoka, kao i sprovođenje dokaznih radnji u cilju rasvjetljavanja svih relevantnih činjenica o događaju. Obavljeni su razgovori sa licima za koja se u tom momentu sumnjalo da na bilo koji način mogu pružiti pouzdane informacije u cilju oktrivanja izvršioca, izvršeni su pretresi stanova i drugih prostorija u cilju pronalaska predmeta krivičnog djela, sprovedene su i druge dokazne radnje i identifikovan je mogući izvršilac krivičnog djela, za kojim je raspisana međunarodna potjernica, navodi se u odgovoru.

Navodi se da su policijski službenici postupali po ranijim prijavama rhm. Hamidovića, te da nisu utvrđeni propusti u radu policijskih službenika u Novom Pazaru i Sjenici kada je ovaj slučaj u pitanju.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.