Evropska noć istraživača Bosne i Hercegovine

Kreativnost, znatiželja, želja i volja za učenjem i istraživanjem nas pokreću! 
Evropska noć istraživača Bosne i Hercegovine: u 2021. godini idemo ‘Iza horizonta i nagrađujemo!’_61563ee5b6913.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Evropska noć istraživača Bosne i Hercegovine više od deceniju okuplja sve ljubitelje nauke i istraživanja u najzabavniju i edukativniju proslavu naučnih dostignuća! U 2021. godini zajedno idemo Iza horizonta!  te će istaći vještine i znanje potrebne da se pripremimo za izazove budućnosti i upoznamo se sa svim prednostima vrhunskog i inovativnog istraživanja. Kao i do sada, Noć istraživača je multidisciplinarni događaj koji stavlja pozornost na nauku, tehnologiju, poduzetništvo, umjetnost i stvaraoce (STEAM) u Bosni i Hercegovini i širom regiona. Zajedno sa saradnicima, naučnicima, istraživačima i ljubiteljima nauke širom Bosne i Hercegovine proslavit će najbolja naučna dostignuća, učiti, takmičiti se, razgovarati se i slaviti nauku!

Šta donosi Evropska noć istraživača Bosne i Hercegovine u 2021. godini?

Kroz prilagođeni online i offline program, Evropska noć istraživača Bosne i Hercegovine će ponuditi bogati interaktivni, zabavni i obrazovni program. Produženi program (24.9. – 24.10.2021.) posebnu pažnju posvećuje herojima nauke te će kroz razgovore, intervjue, panel diskusije, eksperimente i posjete laboratorijama otkriti najnovija dostignuća i pobliže upoznati brojne talente koje se skrivaju širom Bosne i Hercegovine.

Nauka je zabavna, vođena je znatiželjom, a kreativnost je upotpunjuje što je ideja vodilja svih aktivnosti Evropske noći istraživača Bosne i Hercegovine, a naročito za radionice i događaje namjenjene najmlađim istraživačima!

Koga nagrađuje Evropska noć istraživača Bosne i Hercegovine?

Kreativnost, znatiželja, želja i volja za učenjem i istraživanjem nas pokreću! Evropska noć istraživača Bosne i Hercegovine poziva sve zainteresovane naučnike, istraživače, institucije, kompanije, laboratorije, institute i ljubitelje nauke da se i ove godine pridruže i predstave svoja dostignuća!

Za najbolje naučno-istraživačke projekte srednjoškolskih timova spremne su vrijedne nagrade, kao i za najbolje likovne radove osnovaca! Sajam nauke i inovacija poziva sve istraživače i ljubitelje i ljubiteljice nauke da predstave svoje ideje i izume i osvoje vrijedne nagrade!

Za više informacija o programu i takmičenjima posjetite: www.nocistrazivaca.ba

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.