Konkurs za književnu nagradu “Plnjaxovo pero”

Svaki autor može poslati samo jednu priču, pisanu bosanskim, srpskim ili hrvatskim jezikom, lektorisanu i dužine do pet kartica teksta.
KONKURS ZA KNJIŽEVNU NAGRADU „PLNJAXOVO PERO“: NAJBOLJE PRIČE ZA DJECU I OMLADINU_61550c87e73a7.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Bajruzin Hajro Planjac, vlasnik „Planjaxa“Svi državljani Bosne i Hercegovine, bez obzira na godine starosti, i ove godine, mogu učestvovati na Konkursu za najbolju priču za djecu i omladinu „Planjaxovo pero 2021“, a kojeg je, u cilju popularizacije i afirmacije književnog stvaralaštva za najmlađe, raspisala agilna „Planjax group“ iz Tešnja.

– Konkurs je javnog karaktera i otvoren je do 31. decembra ove godine, – kaže pjesnik, pripovjedač, romansijer i publicista Bajruzin Hajro Planjac, vlasnik „Planjaxa“.

Priče za djecu i omladinu, na slobodnu temu, mogu se dostaviti na E-mail: planjaxovopero@gmail.com sa autorovim imenom, prezimenom, kratkom biografijom i kontakt adresom.

Svaki autor može poslati samo jednu priču, pisanu bosanskim, srpskim ili hrvatskim jezikom, lektorisanu i dužine do pet kartica teksta.

Za prve tri najbolje priče dodijelit će se nagrade i to za prvo 1000, za drugo 600 i treće 400 konvertibilnih maraka.

Novčani iznos nagrada u visini od 2.000 KM, predstavnici fondacije „PLANJAX FREND“ će, tokom Međunarodnog sajma knjiga u Sarajevu, kao donaciju, uručiti Udruženju za pomoć oboljelim od karcinoma „SUTRA JE NOVI DAN“ iz Velike Kladuše.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.