Dron za zatvorene prostorije

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dron može da pamti određene putanje kojima bi trebalo da proleti u zakazano vreme, a dovoljno je da se drži u vazduhu dok se hoda željenom trasom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Amazon je predstavio čitav niz novih proizvoda – od novog pametnog termostata kojim se upravlja preko Alexa aplikacije, preko kamera, do novih bezbednosnih sistema.

Među novim kamerama našla se i kamera s dronom, koja je ponela ime “Ring Always Home Cam”. Najavljena je još pre godinu dana, a može da joj se pristupi s udaljenosti uz pomoć aplikacije. To znači da radi kao i bilo koja druga Ring kamera, s jednom razlikom – može da leti. Dron može da pamti određene putanje kojima bi trebalo da proleti u zakazano vreme, a dovoljno je da se drži u vazduhu dok se hoda željenom trasom.

Iako ne zvuči kao revolucionarna novina, Always Home Cam može da bude od koristi. Istina je da ograničenja postoje – ukoliko naiđe na prepreku dron je neće zaobići, već će se vratiti do mesta za punjenje. Pored toga jedna leteća kamera može da pokrije samo jedan sprat, pa oni koji imaju višespratnice moraju da kupe više uređaja.

Always Home Cam je dostupna samo izabranom broju kupaca, budući da može da se naruči jedino ako korisnik dobije poziv. Košta 250 dolara, pa ostaje da se vidi da li su ponuđene funkcije dovoljne za uspešnu prodaju.

Čitajte više