Ravna stopala i sve lošiji rezultati fizičkih dostignuća kod djece

Ravna stopala i sve lošiji rezultati fizičkih dostignuća kod djece_61546830cd726.jpeg
Zabrinjavajući su podaci da je situacija s korona virusom, koja je uskratila djecu i za fizičkim aktivnostima, utjecala na njihov razvoj.
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Iz tri najveće osnovne škole iz Prijepolja 127 djece jedva je, kažu dočekalo sportski dan da izadju na čist vazduh s drugarima i igraju se. Svi su poligoni prilagođeni epidemiološkoj situaciji. Traži se, kažu, svaka prilika da se vrate fizičkom vježbanju.

Inače, zabrinjavajući su podaci da je situacija s korona virusom koja je uskratila djecu i za fizičkim aktivnostima, utjecala na njihov razvoj.

–Ja kao profesor fizičkog vaspitanja mogu da iznesem statistiku koja pokazuje da je bukvalno svako treće dijete ima problem ravnih stopala. To je samo jedno od deformiteta koje djeca u današnjem vremenu imaju. Što se tiče mjerenja fizičkih dostignuća, svake godine imamo lošije rezultate kod generacija. Za skok u dalj moramo pomijerati mjere za ocjenjivanje jer ne može niko da ima peticu, kaže Branislav Divac koordinator za školski sport Zlatiborskog okruga.

Ovakve manifestacije su, ističe bitne, kako bi pokazale ne samo fizičko stanje kod djece

–Nadam se da će, opet sve zavisi od situacije s kovidom, sportska školska takmičenja nastaviti da se odvijaju. Dotad je na nama da s ovakvim manifestacijama pomognemo djeci da prebrode novonastalu situaciju a onda da se te manifestacije sve više povećavaju
Manifestaciju organizirali Savez za školski sport Srbije, Opština Prijepolje, Olimpijski komitet Srbije pod pokroviteljstvom Kancelarije Evropske unije u Srbiji

SANDžaklija preporučuje

Šta naši urednici čitaju, gledaju i slušaju svake hefte. Prijavite se za Heftični Bilten i nikad više ne propustite velike priče.

Čitajte više

Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Search

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.