Bošnjaci treba da budu povezani i spremni da čuvaju svoje nacionalne, kulturološke i sve druge vrijednosti

Iz SPP-a kazali su da Bošnjaci neće da biju tuđe bitke niti da se miješaju u unutrašnje odnose drugih naroda istih konfesija, ali “isto tako će se snažno zalagati za svoj položaj u Crnoj Gori, a samim tim i za stabilnost države”.
Bošnjaci treba da budu povezani i spremni da čuvaju svoje nacionalne, kulturološke i sve druge vrijednosti_6153a1d89846e.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Bošnjaci treba da budu organizirani, povezani i spremni da čuvaju svoje nacionalne, kulturološke i sve druge vrijednosti i nastaviće da se snažno zalažu za svoj položaj u Crnoj Gori, kao i za stabilnost države, poručili su iz Stranke pravde i pomirenja povodom Dana Bošnjaka.

Iz Stranke pravde i pomirenja su kazali da je na današnji dan 28. septembra 1993. godine u Sarajevu, usvojena Deklaracija o vraćanju hiljadugodišnjeg izvornog imena Bošnjak.

“Bošnjački narod je time potvrdio svoju postojanost na čitavom domovinskom prostoru na kojem je u posljednjih hiljadu godina ostavljao snažne tragove u svakom smislu, čineći samo dobro i zato nije čudo kad i drugi za nas kažu da smo postali plemeniti iz prkosa, a mi njima, ipak, nikad da su bezobzirni iz bijesa. Bošnjaci danas treba da budu organizirani, povezani i spremni da čuvaju svoje nacionalne, kulturološke i sve druge vrijednosti, jer bliska historija nas upozorava i opominje da uvijek moramo biti budni”, poručili sui z Stranke pravde i pomirenja.

Kazali su da Bošnjaci neće da biju tuđe bitke niti da se miješaju u unutrašnje odnose drugih naroda istih konfesija, ali “isto tako će se snažno zalagati za svoj položaj u Crnoj Gori, a samim tim i za stabilnost države”.

“Mi danas kao jedan veliki narod, šaljemo poruku mira i suživota, multikulturalizma, ali i interkulturalizma ostalima sa kojima dijelimo životni prostor. Volimo Crnu Goru, po Sandžaku smo još kao bosi učili da hodamo, Bosna nam je u srcu, a država u kojoj živimo i u glavi. Naprosto, Bošnjaci su narod koji stoljećima samo bira dobro, doduše često i između dva zla, ali više su ta vremena prošla. Pišemo nove stranice historije! Neka nam je srećan Dan Bošnjaka!”, poruka je iz Stranke pravde i pomirenja.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.