Direktor Tahirović iz Sjenice traži hitnu reakciju predsjednika Vučića

414159bf-e134-4681-86ad-9ee83d7268d6-640x944-1-616x909
Tahirović je uputio otvoreno pismo Vučiću zbog neadekvatne reakcije policijskih i tužilačkih organa kada je riječ o njegovom kidnapovanju od strane lokalne kriminalne grupe.
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Direktor Tehničko-poljoprivredne škole u Sjenici Alen Tahirović, uputio je otvoreno pismo Predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, zbog neadekvatne reakcije policijskih i tužilačkih organa na slučaj njegovog kidnapovanja od strane lokalne kriminalne grupe, zbog čega i danas on i njegova porodica trpe pritiske.

Pismo prenosimo u cjelosti:

Predsjedniku Republike Srbije

Gospodinu Aleksandru Vučiću

Poštovani predsjedniče,

Siguran sam da ste upoznati sa slučajem, u kojem je grupa lokalnih kriminalaca u Sjenici, kidnapovala direktora Tehničko-poljoprivredne škole, tukla ga i pretila, nastojeći da svojim kriminalnim radnjama zastraši direktora i lokalno stanovništvo, te manipulišući strahom ostvari svoje kriminalno-političke ciljeve. Direktor te škole sam ja; ja, koji sam suzbio želju za osvetom, koji sam uticao na svoje prijatelje i rodbinu da ostanu suzdržani, te da se problem riješi hladne glave, jer vjerujem u sistem, iako su i policijska uprava i Tužilaštvo stali u zaštitu ovih kriminalaca. Upravo iz razloga što vjerujem u sistem, Vama se obraćam.

Naime, vezano za sve ove događaje, ja i dalje osjećam da je moja sigurnost i sigurnost moje porodice ugrožena. Neadekvatno reagovanje policijskih organa i Tužilaštva, te minimiziranje samog događaja, o čemu se javno komentarisalo da je grupa kriminalaca zapravo ugledni građani Sjenice, te da se oni na taj način samo šale, dalo je vjetar u leđa spomenutim kriminalcima. Sin jednog od otmičara, logistički potpomognut drugim otmičarem, izvršio je ubistvo u centru Sjenice Edina Hamidovića, ispred supruge i njihovo šestoro dece dok su boravili na godišnjem odmoru u Sjenici. Verujem da se ništa od ovoga ne bi dogodilo da su policija i Tužilaštvo adekvatno i pravovremeno reagovali. Da stvar bude još gora, nakon ubistva, jedan od otmičara i pomagač u ubistvu Edina Hamidovića, nakon čina ubijanja je od strane ministra Rasima Ljajića nagrađen na taj način što je imenovan za pomoćnika u Ministarstvu trgovine, turizm i telekomunikacija. Ovi događaji ne samo da čine da ja u svom gradu osjećam nesigurnost, već tu nesigurnost dijelim sa svojim sugrađanima, a vjerujem da ovaj događaj nesigurne čini i druge građane Srbije, upravo iz razloga što se ovakvim postupkom šalje jasna poruka da ne samo da zakoni ne važe za one koji čine kriminalne radnje u državi, već su za taj kriminal i nagrađeni. “Sjenički Belivuk”, koji je od vratara beogradskih klubova i sjeničkih kafića i kafana dospeo do vlasti i mjesta u ministarstvu uz pomoć Rasima Ljajića, danas svoju platu prima od novca građana Srbije, koji su poreski obaveznici; od novca naroda nad kojima se vrši teror. Ja vjerujem u drugačiju, u bolju Srbiju; Srbiju u kojoj zakoni vrijede na cijeloj njenoj teritoriji za sve njene građane i verujem da Vi, kao predsednik, želite takvu, bolju Srbiju za sebe i za sve njene građane.

Nažalost, ovo nije kraj problema i terora koji nad stanovništvom i nadamnom sprovode ti lokalni kriminalci. Naime, ovi kriminalci, koji su mene oteli i koji su udaranjem i pretnjama pokušavali da me zaplaše, sada nastoje da me smijene sa pozicije direktora Tehničko-poljoprivredne škole. Ovi kriminalci, koji u Sjenici važe za lokalne moćnike, vrše pritisak na članove Školskog odbora, ne bi li meni, kao direktoru škole, „skinuli glavu“. Uz sve ovo, iz pouzdanih izvora imam saznanja da ova grupa kriminalaca daju logističku i operativnu podršku mom protivkandidatu, koji uz pomoć svoje partije udbaškim metodama naručuju republički inspekcijski nadzor i to prije održavanja sjednice Nastavničkog vijeća, ne bi li se na taj način izvršio pritisak na nastavnike, kao članove Nastavničkog veća pri donošenju odluke o izboru direktora. Svi ovi događaji kod mene izazivaju ponovnu traumatizaciju, a uz sve to na svojoj koži doživljavam torture od inspektora i činovnika, koji su plaćenici ovih moćnika.

Vjerujući u Vašu pravednost i u to da Vam je stalo do građana ove države, tražim i molim da iz svoje pozicije – pozicije Predsjednika republike, delujući u skladu sa zakonima ove države, zahtijevate preispitivanje događaja koje sam u ovom obraćanju Vama spomenuo kao i hitnu rekaciju i kažnjavanje vinovnika moje otmice i ubistva Edina Hamidovića, te niza drugih krivičnih djela koja se pokušavaju prikriti i minimizirati.

Uz to, molim i za Vašu zaštitu, jer je očito da namjere ovih kriminalaca nisu dobre, te da one negativno djeluju na sigurnost građana ovoga grada i šire.

S poštovanjem,

Alen Tahirović

SANDžaklija preporučuje

Šta naši urednici čitaju, gledaju i slušaju svake hefte. Prijavite se za Heftični Bilten i nikad više ne propustite velike priče.

Čitajte više

Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Search

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.