Jedine važeće tablice od sada s oznakama RKS (Republika Kosovo)

Dok policija na granicama provodi akciju, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao je hitnu sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost.
Obavezno skidanje srpskih tablica pri ulasku na Kosovo_6148888073956.webp
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Policija na graničnim prelazima Kosova od ponedjeljka izdaje privremene tablice za vozila s registarskim tablicama iz Srbije. Premijer Albin Kurti rekao da odluka nije uperena protv srpskih građana Kosova niti ima za cilj da im ugrozi slobodu kretanja ili da provocira bilo kakvu destabilizaciju. Naglasio da očekuje od svih građana da shvate da se danas ne dešava ništa nezakonito ili diskriminatorsko. Dok su mišljenja podijeljena, premijer ocijenjuje da uspostavljanje reciprociteta za izdavanje privremenih tablica nije želja Kosova, nego je imponirano od druge strane, a građani Kosova već deset godina plaćaju privremene tablice za ulazak u Srbiju. Kazao je da Kosovo ne želi privremene tablice, ali da dok ih bude sa srpske strane bit će ih i sa kosovske.

U odluci za izdavanje privremenih registarskih tablica koje se vrši na svim graničnim prelazima Kosova, vozači su dužni da privremene registarske tablice postave na vidljiva mjesta, naprijed i pozadi vozila. Važenje privremenih registarskih tablica je 60 dana, a koštaju pet eura.

Jedine važeće tablice od sada su one s oznakama RKS (Republika Kosovo).

Dok policija na granicama provodi akciju, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao je hitnu sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.