Perpetuum mobile zamenika Zorana Radojičića

Za razliku od Srpske napredne stranke, na čijem sajtu su kao organi partije nabrojani Izvršni odbor, Glavni odbor, Predsedništvo i Aleksandar Vučić, Goran Vesić ne postoji kao organ Grada Beograda.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije kombija sa grbom Beograda i natpisom, tačnije natpisima sa svih strana, „Pokretna kancelarija Gorana Vesića“.

Podaci o ovom vozilu ne mogu se naći ni na sajtu Grada Beograda ni na zvaničnim ni na privatnim profilima Gorana Vesića na društvenim mrežama, ali fotografije, snimljene u različito vreme i na različitim mestima, ne izgledaju kao fotomontaža. Moglo bi se stoga zaključiti da je zamenik Zorana Radojičića zaista nabavio „pokretnu kancelariju“. Ukoliko se neko nije dobro potrudio i podosta uložio da bi mu podmetnuo kukavičje jaje.

Uz sve ove ograde, red je prokomentarisati ovo „Vesić“ brendirano vozilo, nalik na brendirane stranačke autobuse kakve smo u nekim ranijim izbornim kampanjama viđali na ulicama i cestama Srbije.

Prvo, nezaobilazno pitanje, posebno kada je reč o zameniku Zorana Radojičića, jeste – ko ovo plaća. Da li ovo plaća Beograd, odnosno građani Beograda? To bi se moglo naslutiti po grbu, jer taj grb vozilu daju notu zvaničnosti. Ako je to zaista vozilo grada Beograda, kom organu pripada? Šta je Goran Vesić? Na sajtu Grada Beograda, pod stavkom „Gradska vlast“, mogu se naći Skupština grada (koja ima predsednika i sekretara), gradonačelnik (koji ima zamenika i pomoćnike), gradsko veće i gradska uprava.

Za razliku od Srpske napredne stranke, na čijem sajtu su kao organi partije nabrojani Izvršni odbor, Glavni odbor, Predsedništvo i Aleksandar Vučić, Goran Vesić ne postoji kao organ Grada Beograda.

Možda je kombi zapravo pokretna kancelarija zamenika gradonačelnika? Da li to znači i da gradonačelnik ima svoju pokretnu kancelariju? Ili bi, ako je pokretna kancelarija potrebna, bilo logično (eh, uzdišu čitaoci, o kakvoj logici ti, Miniću, pričaš u ovakvoj Srbiji, sa ovakvim vlastima) da postoji „Pokretna kancelarija gradonačelnika Beograda“, koju bi koristili i Radojičić (na primer kada prati migraciju vrabaca) i njegov zamenik i pomoćnici?

Sva ova pitanja manje su, zapravo, bitna od onog osnovnog – čemu služi „Pokretna kancelarija Gorana Vesića“ sa grbom Beograda, ako je on koristi u svojstvu i „kapacitetu“ zamenika Zorana Radojičića. Kakvi su to poslovi koje on mora da obavi na terenu, u „Pokretnoj kancelariji“? Na fotografijama iz njegove nepokretne kancelarije koje su tabloidi plasirali pre desetak meseci u jednoj od epizoda dirljivog serijala „zadiremo u intimni lični i radni prostor, porodičnu istoriju i fotografije iz albuma javnih funkcionera“ ne vide se predmeti na kojima zamenik radi i koje bi morao da nosi na teren. Šta je to što ne može da se završi na lap topu? Da li je pokretna kancelarija potrebna, možda, za „susrete sa građanima“ (zamalo ne napisah „sa biračima“)? Mogu li se susreti organizovati u, na primer, prostorijama mesnih zajednica, ili Vesić mora da se uparkira kod domaćina u dvorište?

Možda zamenik Zorana Radojičića, sam obavlja poslove koje bi trebalo da rade gradska komunalna preduzeća – popravlja vodovodnu mrežu, kopa kanalizaciju, krpi seoske puteve, sadi cveće i drveće kud se kombi kreće?

Ili jednostavno, vod(z)i kampanju za stranačku kandidaturu za gradonačelnika. Što nas vraća na početak algoritma – ko tu njegovu kampanju plaća?

I na kraju, najmanje bitan, ali divan detalj – vozilo na pomenutim fotografijama je registrovano u Rumi.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.