ESMT- hibridna nastava u budućnosti?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Ove učionice zahtevale su audio-vizuelno podešavanje koje bi idealno povezalo u isto vreme učesnike u virtuelnom i fizičkom prostoru i omogućilo odgovornima da intuitivno upravljaju sistemom.
ucenje-na-daljinu-1-1
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Hibridna nastava, kao obrazovni koncept koji gleda u budućnost, dobija na značaju zbog stalne opasnosti od pandemije. Evropska škola za menadžment i tehnologiju (ESMT) u Berlinu oslanja se na rešenja za interaktivnu vizualizaciju zasnovana na idejama kompanije Sharp NEC Display Solutions.

Jaz između nastave na daljinu i nastave licem u lice

ESMT isto kao i drugi univerziteti, suočio sa izazovom pretvaranja učenja licem u lice u učenje na daljinu tokom pandemije. Gledajući u budućnost, trebalo bi biti potpuno moguće kombinovati oba oblika nastave kako bi se svima pružio isti nivo visokokvalitetne nastave. Ovim zahtevima i zahtevom za izuzetno kratkoročno planiranje i fazu implementacije, menadžeri projekata u EMST-u su se obratili PIK AG-u u jesen 2020.

Tri učionice, koje su se razlikovale po strukturi i opremi, trebalo je da dobiju tehničku nadogradnju. Uključujući Audimak koji prima oko 200 ljudi i dve manje sale sa fiksnim sedištima za oko 40 do 80 ljudi.

Ove učionice zahtevale su audio-vizuelno podešavanje koje bi idealno povezalo u isto vreme učesnike u virtuelnom i fizičkom prostoru i omogućilo odgovornima da intuitivno upravljaju sistemom. Pored odgovarajuće audio tehnologije i moćne aplikacije za video telefoniju, sve je takođe zahtevalo pouzdana i robusna rešenja za video prikaz.

Pouzdana saradnja zasnovana na partnerstvu

Bilo je potrebno rešenje za digitalnu tablu da bi se sadržaj predstavio na dinamičan način i fizički prisutnim i povezanim “online” učesnicima. Sve je bilo potrebno neprimetno integrisati u širi koncept audio/video sistema. ESMT, PIK AG i Sharp/NEC blisko su radili na predlaganju rešenja koje bi obezbedilo dobro iskustvo učenja virtuelnim i fizičkim učesnicima i omogućilo aktivno učešće na seminaru.

Za samo tri meseca, PIK AG je implementirao sveobuhvatni koncept hibridne nastave na ESMT-u. Sa intuitivnim video zidovima i ekranima osetljivim na dodir, Sharp/NEC je pružio prvoklasne vizuelne komponente koje se neprimetno uklapaju u ovaj koncept. PIK AG je impresioniran uslugom koju pružaju stručnjaci iz kompanije Sharp/NEC. Takođe ESMT je takođe potpuno zadovoljan postignutim rezultatima.

Robert Vilke, šef IT-a u ESMT-u kaže: “Zajedno sa PIK-om, implementirali smo naprednu tehnologiju za hibridne događaje koja zadovoljava visoke zahteve naših kupaca, osoblja i nastavnog osoblja”.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.