ESMT- hibridna nastava u budućnosti?

Ove učionice zahtevale su audio-vizuelno podešavanje koje bi idealno povezalo u isto vreme učesnike u virtuelnom i fizičkom prostoru i omogućilo odgovornima da intuitivno upravljaju sistemom.
ucenje-na-daljinu-1-1
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Hibridna nastava, kao obrazovni koncept koji gleda u budućnost, dobija na značaju zbog stalne opasnosti od pandemije. Evropska škola za menadžment i tehnologiju (ESMT) u Berlinu oslanja se na rešenja za interaktivnu vizualizaciju zasnovana na idejama kompanije Sharp NEC Display Solutions.

Jaz između nastave na daljinu i nastave licem u lice

ESMT isto kao i drugi univerziteti, suočio sa izazovom pretvaranja učenja licem u lice u učenje na daljinu tokom pandemije. Gledajući u budućnost, trebalo bi biti potpuno moguće kombinovati oba oblika nastave kako bi se svima pružio isti nivo visokokvalitetne nastave. Ovim zahtevima i zahtevom za izuzetno kratkoročno planiranje i fazu implementacije, menadžeri projekata u EMST-u su se obratili PIK AG-u u jesen 2020.

Tri učionice, koje su se razlikovale po strukturi i opremi, trebalo je da dobiju tehničku nadogradnju. Uključujući Audimak koji prima oko 200 ljudi i dve manje sale sa fiksnim sedištima za oko 40 do 80 ljudi.

Ove učionice zahtevale su audio-vizuelno podešavanje koje bi idealno povezalo u isto vreme učesnike u virtuelnom i fizičkom prostoru i omogućilo odgovornima da intuitivno upravljaju sistemom. Pored odgovarajuće audio tehnologije i moćne aplikacije za video telefoniju, sve je takođe zahtevalo pouzdana i robusna rešenja za video prikaz.

Pouzdana saradnja zasnovana na partnerstvu

Bilo je potrebno rešenje za digitalnu tablu da bi se sadržaj predstavio na dinamičan način i fizički prisutnim i povezanim “online” učesnicima. Sve je bilo potrebno neprimetno integrisati u širi koncept audio/video sistema. ESMT, PIK AG i Sharp/NEC blisko su radili na predlaganju rešenja koje bi obezbedilo dobro iskustvo učenja virtuelnim i fizičkim učesnicima i omogućilo aktivno učešće na seminaru.

Za samo tri meseca, PIK AG je implementirao sveobuhvatni koncept hibridne nastave na ESMT-u. Sa intuitivnim video zidovima i ekranima osetljivim na dodir, Sharp/NEC je pružio prvoklasne vizuelne komponente koje se neprimetno uklapaju u ovaj koncept. PIK AG je impresioniran uslugom koju pružaju stručnjaci iz kompanije Sharp/NEC. Takođe ESMT je takođe potpuno zadovoljan postignutim rezultatima.

Robert Vilke, šef IT-a u ESMT-u kaže: “Zajedno sa PIK-om, implementirali smo naprednu tehnologiju za hibridne događaje koja zadovoljava visoke zahteve naših kupaca, osoblja i nastavnog osoblja”.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.