iOS 15 biće dostupan za preuzimanje 20. septembra

Jedna od novih karakteristika iOS 15 je Live Text, koji koristi kameru za skeniranje okruženja i iznošenje relevantnih informacija.
iOS 15 biće dostupan za preuzimanje 20. septembra_6145222731700.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Apple-ove nadogradnje za iOS 15, iPad OS 15 i watchOS 8 dolaze 20. septembra, nekoliko dana pre lansiranja novog modela iPhone 13. Najnovija iOS verzija ima nove dodatke za FaceTime i Messages, kao i novu funkciju LiveText.

iPadOS 15 i watchOS 8 stižu istog dana

S ažuriranjem, vlasnici iPhone-a i iPad-a mogu iskoristiti poboljšanja FaceTime-a, uključujući dodavanje prostornog zvuka i funkcija za smanjenje buke kako bi se uklonili ometajući pozadinski zvukovi. Obnovljena aplikacija Messages dodaje novu funkciju „deljeno sa vama“ koja olakšava praćenje fotografija, muziku i članke u vestima koji se dele u ćaskanjima sa namenskim odeljkom za deljeni sadržaj.
Apple takođe menja svoja obaveštenja, sa novim alatima za kontrolu kako i kada primate push upozorenja. Jedna od novih karakteristika iOS 15 je Live Text, koji koristi kameru za skeniranje okruženja i iznošenje relevantnih informacija. Značajno je da prvo izdanje neće uključivati Apple-ove nove SharePlay funkcije, što se očekuje u kasnijem ažuriranju. Kompanija je takođe nedavno potvrdila da će odložiti planirano ažuriranje bezbednosti dece koje će omogućiti kompaniji da otkrije nezakonite slike zlostavljanja dece na uređajima korisnika.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.