King Krule objavio album i film ‘You Heat Me Up, You Heat Me Down’

Ovo nije prvi live album Kinga Krula. Godine 2018. objavljen je Live On The Moon, ali je jedini objavljen zbog nasilnog prekida turneje i samim tim nosi dodatnu težinu.
King Krule objavio album i film ‘You Heat Me Up, You Heat Me Down’_61440b860da40.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Samo nekoliko nedelja pre nego se svijet zatvorio, King Krule je imao pregršt koncerata na pozornicama širom Evrope, na pandemijski prekinutoj turneji hvaljenog trećeg albuma Man Alive! Nastupe je zabilježio njegov dugogodišnji prijatelji i saradnik  Reuben Bastienne-Lewis, u Amsterdamu i Parizu. Sa snimcima sa svega tri koncerata You Heat Me Up You Heat Me Down je polučasovni film koji obožavateljima omogućava uvid u turneju koja je naglo prekinuta i istovremeno ih podsjeća na jedinstveno scensko prisustvo i nevjerovatne performanse Kinga Krula.

S druge strane, live album You Heat Me Up, You Cool Me Down sadrži 17 live pjesama koje predstavljaju umjetnikov opseg tokom njegove diskografije. Na albumu se nalaze omiljene pjesme fanova kao Easy Easy, Baby Blue, Out Getting Ribs i više… Osim toga, pored digitalnog izdanja, izašao je i vinilni LP album, štampan u ograničenom kolekcionarskom broju, sa ekskluzivnim zinom o turneji i fotografijama koje je izabrao sam Archy.

Ovo nije prvi live album Kinga Krula. Godine 2018. objavljen je Live On The Moon, ali je jedini objavljen zbog nasilnog prekida turneje i samim tim nosi dodatnu težinu.

King Krule by Reuben Bastienne-Lewis

– Nekada jeftino snimljene 4 numere piratskim softverom, a sada kolosalna energija skupljena u malim dijafragmama. Sjedili smo u toaletima, zamišljajući trenutak kada će druge zvjerčice otpjevati te same vibracije. Popeli smo se na merdevine ispunjenja, koje ne ispunjavaju ni potrebu ni želju, ali u usponu organizovano grupisanje otkucaja srca koja udaraju po univerzumu sat i pol, mopžda ne bi moglo biti bolje utrošio. Konačno sam se osjećao prijatno, mlad i nervozan pred tunelom anksioznosti kroz koji sam morao da prođem, u kriptičnoj poruci objašnjava ovaj projekat Archy Marshal aka King Krule.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.