Direktor ZZJZ Novi Pazar posjetio predsjednika Mešihata

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Muftija Dudić je istakao da će Mešihat dati nalog svim imamima da se džumanska hutba i vrijeme zadržavanja na džumi svede na minimum.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Dana 16.09.2021. godine, predsjednik Mešihata Islamske zajednice muftija dr. Mevlud ef. Dudić sa saradnicima primio je direktora Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru prim. dr Šefadila Spahića. Na sastanku je bilo riječi o mjerama koje je neophodno poduzeti u cilju preventivnog djelovanja protiv korona virusa, a koje se sa nivoa Islamske zajednice mogu realizirati u situaciji teškog epidemiološkog stanja u gradu.

U tom smislu, muftija Dudić je istakao da će Mešihat dati nalog svim imamima da se džumanska hutba i vrijeme zadržavanja na džumi svede na minimum, te da džematlije koriste maske, dezinfekciona sredstva i poštuju distancu u džamiji.

Dr Spahić je naglasio da je Islamska zajednica dala značajan doprinos u prvom talasu pandemije, kao i nakon toga, te da je svojim odgovornim ponašanjem i odlukama doprinijela prevazilaženju teškog stanja, što se od nje očekuje i u ovim danima.

Čitajte više