Zlatan Karić objavio novi singl “Wipe Yo Ego”

Kadrovi spota snimljeni su, simbolično, na Kozari, a akcent je stavljen na ljepotu i prihvatanje različitosti. 
Zlatan Karić objavio novi singl WHIPE YO EGO_6140170475912.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Zlatan Karić, bh. pjevač i kantautor, objavio je novi singl Wipe Yo Ego. Pjesma je nastala u saradnji s Vanjom Jevrićem  (Fat V), DJ-om i producentom, a kao umjetnički odgovor na individualizam, egoizam i odsustvo zajedničke svijesti i djelovanja. Tekst je pisao Karić, ponukan potpunim otuđenjem među ljudima, a koje je još više došlo do izražaja u pandemiji.

– Ego je najveći čovjekov neprijatelj i najveće borbe vodimo sami sa sobom. Nekad izgubimo, nekad dobijemo. Međutim, gledajući cjelokupnu situaciju i naše društvo, čini mi se da mnogo češće gubimo i da JA prevlada MI. I u tome je problem. Onog momenta kad prestanemo misliti na druge, i radimo sve kako bismo udovoljili prvenstveno sebi, pritom potpuno zanemarujući tuđe potrebe i osjećaje, prepustili smo se sebičluku i egoizmu iz kojeg nikad ništa dobro nije proizašlo. A tome svjedočimo svaki dan. Samo zajedno možemo mijenjati svijet, ali prije toga, hajmo mijenjati sebe, rekao je, između ostalog, Karić.

Kadrovi spota snimljeni su, simbolično, na Kozari, a akcent je stavljen na ljepotu i prihvatanje različitosti. Wipe Yo Ego je singl s albuma Let Love Be Your Game, a koji će uskoro biti objavljen.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.