Zlatan Karić objavio novi singl “Wipe Yo Ego”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Kadrovi spota snimljeni su, simbolično, na Kozari, a akcent je stavljen na ljepotu i prihvatanje različitosti. 
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Zlatan Karić, bh. pjevač i kantautor, objavio je novi singl Wipe Yo Ego. Pjesma je nastala u saradnji s Vanjom Jevrićem  (Fat V), DJ-om i producentom, a kao umjetnički odgovor na individualizam, egoizam i odsustvo zajedničke svijesti i djelovanja. Tekst je pisao Karić, ponukan potpunim otuđenjem među ljudima, a koje je još više došlo do izražaja u pandemiji.

– Ego je najveći čovjekov neprijatelj i najveće borbe vodimo sami sa sobom. Nekad izgubimo, nekad dobijemo. Međutim, gledajući cjelokupnu situaciju i naše društvo, čini mi se da mnogo češće gubimo i da JA prevlada MI. I u tome je problem. Onog momenta kad prestanemo misliti na druge, i radimo sve kako bismo udovoljili prvenstveno sebi, pritom potpuno zanemarujući tuđe potrebe i osjećaje, prepustili smo se sebičluku i egoizmu iz kojeg nikad ništa dobro nije proizašlo. A tome svjedočimo svaki dan. Samo zajedno možemo mijenjati svijet, ali prije toga, hajmo mijenjati sebe, rekao je, između ostalog, Karić.

Kadrovi spota snimljeni su, simbolično, na Kozari, a akcent je stavljen na ljepotu i prihvatanje različitosti. Wipe Yo Ego je singl s albuma Let Love Be Your Game, a koji će uskoro biti objavljen.

Čitajte više