Sjednica Savjeta Muftijstva sandžačkog održana u Dugoj Poljani

Bogati dnevni red koji je uglavnom tretirao važnost davetskog djelovanja u džematima u fokus je stavio podršku imamima na polju mektebske nastave.
Sjednica Savjeta Muftijstva sandžačkog održana u Dugoj Poljani_613ff8edec412.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Tragom jednog od zaključaka sa prethodne sjednice Savjeta Muftijstva sandžačkog da se sastanci ovog tipa trebaju održavati na teritoriji cijelog Muftijstva danas je održana redovna sjednica ovog srednjeg nivoa organa Islamske zajednice u Dugoj Poljani.

Ašere na samom početku je proučio glavni imam Medžlisa IZ-e Sjenica Berin ef. Ljajić a sjednicom je presjedavao muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević.

Bogati dnevni red koji je uglavnom tretirao važnost davetskog djelovanja u džematima u fokus je stavio podršku imamima na polju mektebske nastave.

Jedan od ključnih zaključaka je aktualiziranje kreativnih metoda na misionarskom polju kako bismo istinu koja je objavljena svim generacijama za sva vremena učinili privlačnom današnjoj omladini koja je pod posebnim uticajem različitih ideja i poziva.

Nakon izuzetno korisne diskusije donijeti su i konkretni zaključci.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.