Prijepolje je grad koji se ne zaboravlja

Za predsjednika Biciklističkog Saveza Srbije, Prijepolje će u budućnosti biti nemoguće mimoići.
BSS: Prijepolje je grad koji se ne zaboravlja_613ff92c9e2ff.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Prijepolje je dočekalo bicikliste s četiri kontinenta koji su u okviru 61. Trke kroz Srbiju prošli kroz ovaj Grad. Turistička organizacija Prijepolje, ističu, pravi domaćin. Ovo su, kažu, predjeli koji se ne zaobilaze.

Turistička organizacija Prijepolje organizator je dočeka biciklista koji su u okviru 61. Trke kroz Srbiju prošli i kroz ovaj grad završavajući treću etapu. Jabuka, Zlatar, Kokin Brod veoma su atraktivni za trke i zanimljivi za ovakve manifestacije. Smještaj, boravak, organizacija sve je, poručuju, bilo na nivou. Turistička organizacija Prijepolje, kažu, pravi domaćin.

Prijepolje danas je ostvarilo jedan veliki uspjeh. Prvenstveno se zahvaljujemo Biciklističkom savezu Srbije što je izabrao našu Opštinu da bude jedan od domaćina gdje će se jedna od četiri etape završiti. Pored promovisanja sportskog duha promovišemo naše turističke potencijale.  Sama organizacija, zahvaljujući Biciklističkom savezu Srbije je bila laka. Imali smo veliki broj turista, naših gostiju da smjestimo i nama je to posebno drago jer su svi naši smještajni kapaciteti prepuni tako da je to veliki uspjeh za našu Opštinu, ističe Ilda Čolović, direktorica TO Prijepolje.

A i Prijepolje ima najpoznatije ime u biciklističkom svijetu. Boris Ljujić, podsjeća predsjednik Opštine, Prijepoljac koji je stigao do reprezentacije.

– To je najpoznatije ime iz našeg kraja u svijetu biciklizma. Pokušavao sam jedno vrijeme da ga pratim, i sam sam trenirao tako da sam ponosan što smo uopšte uspjeli ove ljude dovesti ovdje, mladost i snagu. Za Prijepolje je ovo velika promocija, kazao je Vladimir Babić, predsjednik Opštine Prijepolje.

Za predsjednika Biciklističkog Saveza Srbije, Prijepolje će u budućnosti biti nemoguće mimoići.

– Ovako kako ste nas danas dočekali sumnjam da ćemo moći da vas izbjegnemo u sljedećim izdanjima. Možda sljedeći put bude neka druga etapa, druga destinacija ali ono što okružuje Prijepolje, Jabuka, Zlatar, Kokin Brod veoma je atraktivno i lijepo za trke i veoma zanimljivo za ove naše manifestacije, navodi Radomir Pavlović, predsjednik BSS.

A pobjednik treće etape od Čačka do Prijepolja je francuski biciklista Žan Gube. Vožnja, kažu, nimalo naivna.

– Prvi utisak, nimalo laka dionica. Uspon težak, ali imao sam dobar tim, kaže Žan Gube.

–  Staza je bila veoma zahtjevna i od početka se znalo da će tu biti borba za generalni plasman. Mislim da će žuta majica uspjeti da pobijedi cijelu trku, istakao je najbolji srbijanski biciklista Marko Danilović.

U planu je bilo da četvrta etapa ide preko Sjenice i Novog Pazara ali zbog, kako je rečeno, velikih radova na putevima nije dobijena saglasnost.

– Mi smo već dolazili u Novi Pazar. Ja sam kao vozač dolazio i završavao etapu u Novom Pazaru, ali osvježit ćemo to naše prijateljstvo koje imamo i doći ćemo u nekom narednom periodu možda već sljedeće godine, navodi Dušan Gojić potpredsjednik BSS.

Četvrta etapa do Čačka krenula je iz manastira Mileševka.Trijumfovao je Francuz Gube.  Prethodno je direktorica Turističke organizacije Prijepolje uručila zahvalnice svima koji su podržali ovakav događaj. Inače, 61. međunarodna biciklistička Trka kroz Srbiju počela je 8. septembra. U vožnji kroz četiri etape nastupile su 22 ekipe s četiri kontinenta, a biciklisti su prešli ukupno 620 kilometara.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.