Održana tribina “Pod okriljem šehadeta” posvećena rahmetli Edinu Hamidoviću

Prisutni Bošnjaci i Bošnjakinje sa oduševljenjem su prihvatili ideju o formiranju “Fonda za jetime” koji će nositi ime rahmetli Edina Hamidovića.
Održana tribina “Pod okriljem šehadeta” posvećena rahmetli Edinu Hamidoviću_613ff9169c049.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Prethodnog vikenda u hotelu Sej Sandžak u njemačkom gradu Frankfurtu održana je tribina “Pod okriljem šehadeta” posvećena rahmetli Edinu Hamidoviću koji je prije nešto više od mjesec dana naočigled svoje porodice ubijen na šetalištu u Sjenici. U organizaciji HO Bošnjaci Frankfurta i dijaspore i Zajednice sandžačke dijaspore, a uz poštivanje epidemioloških mjera prisutni su još jednom posvedočili veličinu djela koje je Edin ostavio za sobom, uz emanet da borba za istinu i pravdu nikada ne smije imati alternativu.

“Kao što znate, jučer smo u Frankfurtu održali tribinu “Pod okriljem šehadeta”, posvećenu našem šehidu, inšallah, rahmetli Edinu Hamidoviću. Naše gazije, naši biseri iz Njemačke hfz. Haris ef. Kalač, hfz. Hilmija ef. Redžić i Emir ef. Rahić uspjeli su svojim nadahnutim i posve emocionalnim govorom da uzdrmaju srca oko 80 prisutnih osoba. Naravno, sa nama je bio i hadži Šefadil Ličina ispred Zajedice sandžačke dijaspore. Ovom skupu je također prisustvovala i porodica rahmetli Edina Hamidovića, njegov otac, brat i sinovi. Obzirom na epidemiološku situaciju u Frankfurtu, mi smo posve zadovoljni odazivom. Prisutni Bošnjaci i Bošnjakinje sa oduševljenjem su prihvatili ideju o formiranju “Fonda za jetime” koji će nositi ime rahmetli Edina Hamidovića i možemo reći da je on već zaživio. U ime naše humanitarne organizacije, u ime porodice Hamidović želimo se zahvaliti svima koji su jučer bili prisutni, našoj ulemi, svima onima koji su prešli na stotine kilometara da bi bili sa nama. Odaziv za ovu akciju, odaziv za “Fond za jetime” je u punom jeku i mi vas pozivamo da nam se priključite. Hvala vam od srca”, riječi su predsjednika HO BFD Besima Fehratovića.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.