Premijera predstave “Neće biti smak svijeta” u SARTR-u

Predstava je nastala u koprodukciji Peripetija Production, Makedonski narodni teatar i Sarajevski ratni teatar SARTR.
Premijera predstave NEĆE BITI SMAK SVIJETA u SARTR-u_613d73e8d1f69.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Osamnaestog septembra sa početkom u 20h na sceni Sarajevskog ratnog teatra SARTR-a, premijerno će biti izvedena predstava Neće biti smak svijeta, autora Adnana Lugonića, a u režiji rediteljice Nine Nikolikj. Reprize su zakazane za devetnaesti i dvadeseti septembar. Predstava je nastala u koprodukciji Peripetija Production, Makedonski narodni teatar i Sarajevski ratni teatar SARTR.

Već dok se izgovara prva replika, na maloj sceni oblikovanoj u scenski prostor koji treba da predstavlja i nalikuje na takozvani dom za sve životne potrebe ali sa univerzalnom funkcionalnošću, tekst mladog autora Adnana Lugonića potpuno vas obuzima i bez ikakvih dodatnih efekata, sasvim ogoljeno i potpuno suštinski vas vodi niz likove jedne porodice – otac i dvije sestre. Pri tome atmosfera, građena od mlade rediteljke Nine Nikolikj, sadrži autentičnu životnu tenziju, kao i veliku tajnu, koje su propratni dio realnih životnih situacija, a u savremenom teatarskom realizmu ne mogu vas tako često iznenaditi i vješto voditi kroz lavirint zvani život, rekla je Zvezdana Angelovska.

U predstavi igraju: Dženana Džanić, Darja Rizova i Saša Handžić. Kostime je radila Ivana Karanfilovska Ugurovska, scenografiju Angel Petrovski, muzičku adaptaciju Oliver Mitkovski i Dimitar Masevski (kompozicija Magdalena). Saradnik za makedonski jezik je Gjorgji Jolevski, a fotograf Deni Ingilizovski.

Rezervacije ulaznica moguće je izvršiti putem telefona 033 664 070 ili slanjem poruke u inbox FB stranice Sarajevskog ratnog teatra.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.