Ranije smo imali mnogo više viteštva i poštovanja prema žrtvama

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
U budućnost, kaže Tandir, treba gledati ali i sjećati se prošlosti kako bi izvlačili pouke i stvarali nova prijateljstva.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Iz aktivnosti srbijanske diplomatije proističu investicije, nova radna mjesta, putevi, napominje Samir Tandir u svom obraćanju u Skupštini Srbije. Jako je važno što se, kako kaže, govori o ratnim memorijalima,

–Stranka pravde i pomirenja kao najjača bošnjačka stranka glasat će za sve predložene sporazume. Njemačka je naš jako važan partner. Najveće investicije dolaze iz SR Njemačke, a izvoz čini jako važnu stavku u budžetu naše zemlje, kaže Samir Tandir narodni poslanik.

Memorijale treba usvojiti jer, kako kaže, minimum nečega što svaki čovjek zaslužuje da se zna njegovo grobno mjesto.

–Ono što me posebno dojmilo kada je ministar govorio je da smo ranije imali mnogo više viteštva i poštovanja prema žrtvama čak i kada je većina  vojnika morala biti u određenim sukobima usljed politike. Evidentno je da poslije Drugog sv. rata a unatoč tome što se civilizacija razvijala, imali smo krvavije sukobe i sve je manje bilo viteštva ne samo prema vojnicima već i prema civilnim žrtvama.

U budućnost, kaže, treba gledati ali i sjećati se prošlosti kako bi izvlačili pouke i stvarali nova prijateljstva. Istoriju ne možemo promijeniti ali bolju budućnost djeci dužni smo ostaviti, poručio je Tandir.

Čitajte više