Ranije smo imali mnogo više viteštva i poštovanja prema žrtvama

U budućnost, kaže Tandir, treba gledati ali i sjećati se prošlosti kako bi izvlačili pouke i stvarali nova prijateljstva.
Tandir: Ranije smo imali mnogo više viteštva i poštovanja prema žrtvama_613c0474ea812.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Iz aktivnosti srbijanske diplomatije proističu investicije, nova radna mjesta, putevi, napominje Samir Tandir u svom obraćanju u Skupštini Srbije. Jako je važno što se, kako kaže, govori o ratnim memorijalima,

–Stranka pravde i pomirenja kao najjača bošnjačka stranka glasat će za sve predložene sporazume. Njemačka je naš jako važan partner. Najveće investicije dolaze iz SR Njemačke, a izvoz čini jako važnu stavku u budžetu naše zemlje, kaže Samir Tandir narodni poslanik.

Memorijale treba usvojiti jer, kako kaže, minimum nečega što svaki čovjek zaslužuje da se zna njegovo grobno mjesto.

–Ono što me posebno dojmilo kada je ministar govorio je da smo ranije imali mnogo više viteštva i poštovanja prema žrtvama čak i kada je većina  vojnika morala biti u određenim sukobima usljed politike. Evidentno je da poslije Drugog sv. rata a unatoč tome što se civilizacija razvijala, imali smo krvavije sukobe i sve je manje bilo viteštva ne samo prema vojnicima već i prema civilnim žrtvama.

U budućnost, kaže, treba gledati ali i sjećati se prošlosti kako bi izvlačili pouke i stvarali nova prijateljstva. Istoriju ne možemo promijeniti ali bolju budućnost djeci dužni smo ostaviti, poručio je Tandir.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.