Gadžeti za školovanje od kuće

S obzirom na to da je učenje na daljinu i hibridno učenje nova norma, učenicima i studentima širom sveta potrebni su odgovarajući gadžeti i oprema za efikasan rad, gde god da se nalaze.
education-elementary-school
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

S obzirom na to da je učenje na daljinu i hibridno učenje nova norma, učenicima i studentima širom sveta potrebni su odgovarajući gadžeti i oprema za efikasan rad, gde god da se nalaze. Izdvojili smo nekoliko interesantnih predloga.

Lume Cube

Možda se čini da je preterano kupovati zasebne gadžete samo za osvetljavanje virtuelnih poziva. Iako Lume Cube od 69 dolara poboljšava vaš izgled na kameri prilikom pohađanja virtuelnih časova, uređaj bi takođe trebalo smatrati ulaganjem u budućnost – jer će sigurno biti od koristi i za razgovore za posao.

Kompatibilan s laptop i PC računarima, sistem osvetljenja je podesiv u opsegu od 3200k (toplo) do 5600k (hladno) i može da radi do 14 sati s jednim punjenjem preko USB kabla koji stiže u paketu. Uključeno je matirano sočivo za poboljšanu difuziju svetlosti. Gadžet možete pronaći na sajtu Amazon-a.

Amazon Kindle Paperwhite essentials bundle

S obzirom na neizvesnu situaciju, biblioteke mogu biti van funkcije, škole, fakulteti i univerziteti su se okrenuli virtuelnim knjigama, časopisima, akademskim člancima i drugim sadržajima kojima đaci i studenti moraju imati pristup za svoje učenje. Namenski tablet ili e-čitač ključan je za učenike od kojih se traži da uče na daljinu, a jedan proizvod koji je godinama ostao popularan jeste Amazon Kindle. Amazon-ov Kindle Paperwhite je moderan e-čitač sa ekranom od 300 dpi koji smanjuje odsjaj i čini čitanje na ekranu ugodnim na duži period.

Na isti način kao i standardni Kindle ili Kindle Oasis, korisnici mogu očekivati nedelje rada s jednim punjenjem baterije, a knjige se mogu kupiti putem Kindle Store-a, ručno učitati preko računara ili poslati putem mejla na namenski Amazon mejl nalog koji zatim sinhronizuje sadržaj s Kindle uređajem. Međutim, treba napomenuti da je cena pristupačnija zbog toga što podržava oglase. Kindle Paperwhite dolazi sa 8 GB prostora za skladištenje (proširivo na 32 GB), što bi trebalo da bude više nego dovoljno za čitanje radi učenja, ali i zadovoljstva. U paketu su takođe kožna futrola i adapter. Gadžet možete pronaći na sajtu Amazon-a za 169 dolara.

Anozer tablet držač

Bilo da učite, pohađate virtuelni čas ili gledate film, ključno je da vaš uređaj bude pod ugodnim uglom za gledanje. Anozer-ovo postolje za telefon i tablet čvrsto je i jednostavno rešenje: podesivo je po visini i uglu, a metalno postolje sa gumenom podlogom pomaže mu da ostane na svom mestu, te se može i preklopiti, tako da je lako prenosivo.

Takođe je dobro što ima podlogu prekrivenu silikonom i gumene kukice koje sprečavaju klizanje vašeg telefona ili tableta. Ovo je obavezno za svakoga ko prvenstveno koristi prenosive uređaje da završi školske obaveze. Gadžet možete pronaći na sajtu Amazon-a za 15 dolara.

Razer DeathAdder V2

Tradicionalni miš je odlična alternativa trackpad-ima. Kompjuterski miševi su sada daleko napredniji od plastične spoljašnjosti i kugle – programiranje, udobnost i stil jednako su važni kao i funkcionalnost. Razer DeathAdder V2 po ceni od oko 49 dolara na sajtu Amazon-a je žičani miš dizajniran da bude lagan, s vremenom odziva od 0,2 milisekunde uz komande poslate putem infracrvene tehnologije.

Iako je označen kao gejmerski, miš takođe ima osam programabilnih tastera koji bi se mogli pokazati korisnim u softveru i aplikacijama namenjenim učenju i studijama, s obzirom na to da korisnici mogu programirati prečice ili funkcije kako bi uštedeli vreme. Alternativni bežični model košta 109 dolara, takođe na sajtu Amazon-a.

Seagate portabl 2 TB eksterni hard-disk

Uvek je dobra ideja imati rezervni backup sistem za važne dokumente, datoteke i medija fajlove. Za studente, dodatna kopija radova i eseja u slučaju kvara uređaja može biti ključna. Iako je skladištenje u cloud-u opcija, ako više volite da imate pri ruci fizičku rezervnu kopiju – i onu koja bi se takođe mogla koristiti za skladištenje medija, filmova, televizijskih emisija, fotografija i još mnogo toga – prenosiva memorijska jedinica je alternativa.

Seagate-ov uređaj, po ceni od 60 dolara za 2 TB, možete da pronađete na sajtu Amazon-a. Dostupna je i verzija sa do 5 TB skladišnog prostora u prenosivom formatu ili sa mnogo više prostora za skladištenje ako korisnici vole da ih drže na stolu, sa do 16 TB u ponudi.

Philips Hue smart LED sijalice, bele i u boji

Kada se od učenika traži da satima gledaju u ekran, njihove oči i koncentracija mogu patiti – ali pravo svetlo i ambijent pomažu. Dani jakog osvetljenja od tradicionalnih sijalica odavno su prošli dolaskom IoT-a i pametnih proizvoda za osvetljenje u naše domove. Philips Hue je dobro poznato ime, a njihove sijalice u beloj ili multikolor varijanti dostupne su za zamenu plafonskih svetala.

Ova svetla, kojima se može upravljati putem mobilne aplikacije ili glasovnih pomoćnika, pružaju niz boja i temperatura pogodnih za sve, od gledanja filma do učenja. Učenicima će opcije belog svetla biti posebno korisne za pomoć u koncentraciji dok rade na daljinu. Možete ih pronaći na sajtu Amazon-a za oko 80 dolara.

SAIJI laptop sto

Nema svaki učenik luksuz namenskog radnog prostora. Međutim, raditi nagnut nad stočićem za kafu, na sofi ili u krevetu može na kraju dovesti do bolova i problema s leđima. Da biste to rešili, posebno kada nema namenskog prostora za učenje, možete nabaviti sto za laptop SAIJI preko Amazon-a za oko 65 dolara.

Sklopiv sto je dovoljno veliki da izdrži laptop, miš i druge periferne uređaje. Osim toga što sadrži fioku, podesiv je po visini i ima držače za sprečavanje klizanja laptopa i okvir za miš.

Moleskine pametan set za pisanje

Većina učenika vodi beleške tokom časova, ali ako učenje na daljinu potraje, ulaganje u moderniju alternativu može pojednostaviti proces. Moleskine-ov pametni komplet za pisanje od 149 dolara sadrži pametnu olovku, beležnicu/tablet i pristup Notes aplikaciji za pretvaranje rukom pisanih misli, slika ili beležaka u digitalni format.

Učenici mogu sebi uštedeti vreme i trud jer sistem uklanja potrebu za prekucavanjem rukom pisanih beležaka vođenih na časovima ili predavanjima, a pametna podloga takođe može biti posebno korisna za one koji sporo kucaju ili studente koji najbolje rade sa olovkom u ruci, a ne za tastaturom.

Kada se zapišu, beleške se automatski konvertuju i mogu da se uređuju, transkribuju i dele na različitim uslugama i servisima putem Moleskine mobilne aplikacije. Set možete da pronađete na sajtu Amazon-a.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.