U Sandžaku nedomaćinskim odnosom lokalnih vlasti uništena svaka pozitivna ekonomska perspektiva

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Na taj način je privatni biznis prljavim kapitalom gušen iz kriminalnih struktura.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Radom guvernerke Narodne banke i njenog tima pokazalo se da dobrim odnosom može se dostići ono što je desetljećima bilo razarano. Ravnomjernim raspoređivanjem ulaganja na nivou cjelokupne države i zapostavljene opštine, kako kaže, narodni poslanik dr. Fehratović,  dobile su priliku.

–Kako bi se makar donekle nadomjestilo ono što je nepravedno njima urađeno. Ovdje prije svega govorim o prostoru Sandžaka gdje je lošom privatizacijom uništen svaki ozbiljan privredni subjekt gdje je jednim nedomaćinskim odnosom lokalnih vlasti u prethodnim periodima uništena svaka pozitivna ekonomska perspektiva, kaže dr. Jahja Fehratović narodni poslanik.

Na taj način je privatni biznis prljavim kapitalom gušen iz kriminalnih struktura.

–Smatram da u ovom periodu kada je državna kasa stabilna, kada idemo u progress razvoja cjelokupne države, trebamo malo više ulagati u tim sredinama u pogledu investicija kako je već krenulo infrastrukturnih ali i onih koje bi omogućile zapošljavanje mladim ljudima u sketorima koji su neophodni za progres i razvoj našeg društva.

Primjer Narodne banke treba biti onaj kojeg će i drugi slijediti kako bi, naglašava, cjelokupna naša kuća osjetila sve dobrobiti razvoja i prosperiteta koji se malo više osjećaju u centralnim dijelovima države gdje investitori utječu na progres a malo manje u rubnim dijelovima gdje bi intenzivnije trebalo raditi.

Čitajte više