U Sandžaku nedomaćinskim odnosom lokalnih vlasti uništena svaka pozitivna ekonomska perspektiva

Na taj način je privatni biznis prljavim kapitalom gušen iz kriminalnih struktura.
Fehratović: U Sandžaku nedomaćinskim odnosom lokalnih vlasti uništena svaka pozitivna ekonomska perspektiva_613ab3125b798.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Radom guvernerke Narodne banke i njenog tima pokazalo se da dobrim odnosom može se dostići ono što je desetljećima bilo razarano. Ravnomjernim raspoređivanjem ulaganja na nivou cjelokupne države i zapostavljene opštine, kako kaže, narodni poslanik dr. Fehratović,  dobile su priliku.

–Kako bi se makar donekle nadomjestilo ono što je nepravedno njima urađeno. Ovdje prije svega govorim o prostoru Sandžaka gdje je lošom privatizacijom uništen svaki ozbiljan privredni subjekt gdje je jednim nedomaćinskim odnosom lokalnih vlasti u prethodnim periodima uništena svaka pozitivna ekonomska perspektiva, kaže dr. Jahja Fehratović narodni poslanik.

Na taj način je privatni biznis prljavim kapitalom gušen iz kriminalnih struktura.

–Smatram da u ovom periodu kada je državna kasa stabilna, kada idemo u progress razvoja cjelokupne države, trebamo malo više ulagati u tim sredinama u pogledu investicija kako je već krenulo infrastrukturnih ali i onih koje bi omogućile zapošljavanje mladim ljudima u sketorima koji su neophodni za progres i razvoj našeg društva.

Primjer Narodne banke treba biti onaj kojeg će i drugi slijediti kako bi, naglašava, cjelokupna naša kuća osjetila sve dobrobiti razvoja i prosperiteta koji se malo više osjećaju u centralnim dijelovima države gdje investitori utječu na progres a malo manje u rubnim dijelovima gdje bi intenzivnije trebalo raditi.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.