U Sandžaku nedomaćinskim odnosom lokalnih vlasti uništena svaka pozitivna ekonomska perspektiva

Na taj način je privatni biznis prljavim kapitalom gušen iz kriminalnih struktura.
Fehratović: U Sandžaku nedomaćinskim odnosom lokalnih vlasti uništena svaka pozitivna ekonomska perspektiva_613ab3125b798.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Radom guvernerke Narodne banke i njenog tima pokazalo se da dobrim odnosom može se dostići ono što je desetljećima bilo razarano. Ravnomjernim raspoređivanjem ulaganja na nivou cjelokupne države i zapostavljene opštine, kako kaže, narodni poslanik dr. Fehratović,  dobile su priliku.

–Kako bi se makar donekle nadomjestilo ono što je nepravedno njima urađeno. Ovdje prije svega govorim o prostoru Sandžaka gdje je lošom privatizacijom uništen svaki ozbiljan privredni subjekt gdje je jednim nedomaćinskim odnosom lokalnih vlasti u prethodnim periodima uništena svaka pozitivna ekonomska perspektiva, kaže dr. Jahja Fehratović narodni poslanik.

Na taj način je privatni biznis prljavim kapitalom gušen iz kriminalnih struktura.

–Smatram da u ovom periodu kada je državna kasa stabilna, kada idemo u progress razvoja cjelokupne države, trebamo malo više ulagati u tim sredinama u pogledu investicija kako je već krenulo infrastrukturnih ali i onih koje bi omogućile zapošljavanje mladim ljudima u sketorima koji su neophodni za progres i razvoj našeg društva.

Primjer Narodne banke treba biti onaj kojeg će i drugi slijediti kako bi, naglašava, cjelokupna naša kuća osjetila sve dobrobiti razvoja i prosperiteta koji se malo više osjećaju u centralnim dijelovima države gdje investitori utječu na progres a malo manje u rubnim dijelovima gdje bi intenzivnije trebalo raditi.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.