Očekujemo da put Novi Pazar-Tutin bude završen do polovine 2022. godine

Generalni konzul Turske Basar Basol dodaje da je ovo samo jedan od mnogih infrastrukturnih projekata u ovom dijelu Srbije, koji se izvodi u saradnji sa turskim firmama.
turskikonzul
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Generalni konzul Turske Basar Basol izjavio je da su bilateralni odnosi između Turske i Srbije, u ovom trenutku, dostigli istorijski vrhunac

“Obim trgovine između dvije zemlje dostigao je nivo od 1,5 milijardi dolara. Naši predsjednici postavili su bilateralni cilj obima trgovine od tri milijarde dolara u srednjeročnom i pet milijardi u dugoročnom smislu. U Srbiji postoji više od hiljadu turskih kompanija, a naše direktne investicije iznose oko 250 miliona dolara”, rekao je generalni konzul Turske u Novom Pazaru, prenosi Tanjug.

Kako Tanjug navodi, on je obišao radove na rekonstrukciji puta Tutin-Novi Pazar, dugačkog 23 kilometra, a čija je vrijednost 24 miliona eura.

On je kazao da će radovi biti završeni u prvoj polovini 2022. godine i dodaje da je ovo samo jedan od mnogih infrastrukturnih projekata u ovom dijelu Srbije, koji se izvodi u saradnji sa turskim firmama.

“Predviđamo da će projekat, od kog je do danas završeno preko 60 posto, biti otvoren i stavljen u funkciju do prve polovine 2022. godine. Zadovoljni smo što će problem saobraćaja između ova dva grada konačno biti riješen”, rekao je konzul.

On se osvrnuo i na druge projekte u kojima učestvuju turske kompanije, od kojih je najznačajniji “autoput mira” između Beograda i Sarajeva.

“Potpisani su ugovori za deo projekta koji se nalazi na teritoriji Srbije i uskoro će tamo početi radovi. Autoput između Beograda i Sarajeva značajno će doprineti ekonomskom razvoju i prosperitetu regiona. Turske kompanije zainteresovane su za radove na putevima koji će spojiti sve gradove Sandžaka”, izvijestio je Tanjug.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.