Delegacija Mešihata na svečanoj akademiji “50 godina Preporoda”

Delegaciju iz Sandžaka činili su: dekan FIS-a dr. Enver Gicić, rukovodioc VPS Mešihata dr. Rešad Plojović, direktor Media centra Salahudin Fetić i glavni imam Medžlisa IZ Sjenica Berin Ljajić.
Delegacija Mešihata na svečanoj akademiji “50 godina Preporoda”_613ab2fcbf282.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Delegacija Mešihata na čelu sa predsjednikom muftijom dr. Mevlud ef. Dudićem prisustvovala je svečanoj akademiji “50 godina Preporoda” koja je održana u Biblioteci Gazi Husrev-beg u Sarajevu.

Svečanosti su prisustvovali i muftije sa ostalih područja Islamske zajednice iz BiH na čelu sa reisu-l-ulemom dr. Husein ef. Kavazovićem, reisu-l-ulema emeritus dr. Mustafa Cerić, predsjednik Sabora Safet Softić, direktori ustanova i službi Islamske zajednice, predstavnici drugih medija u BiH i okruženju, te brojni dopisnici, čitaoci i poštivaoci Preporoda.

Delegaciju iz Sandžaka činili su: dekan FIS-a dr. Enver Gicić, rukovodioc VPS Mešihata dr. Rešad Plojović, direktor Media centra Salahudin Fetić i glavni imam Medžlisa IZ Sjenica Berin Ljajić.

U svom obraćanju, resiu-l-ulema osvrnuo se na važnost historijskog kontinuiteta postojanja Preporoda, posebno se prisjećajući na njegove prve uredničke generacije i utemeljitelje, ali i veliku islamsku misionarsku petodecenijsku misiju.“Preporod je speifičan, iza sebe je imao instituciju koja je uvijek snažno stajala iza njega. Postojali su i drugi islamski mediji na našim prostorima, ali je samo Preporod ostao da djeluje 50 godina” – kazao je Reisu-l-ulema i dodao da je promocija Islamske zajednice kroz Preporod zasluga za današnji veliki ugled Islamske zajednice u zemlji i inostranstvu. Uz čestitke urednicima i redakciji, Reisu-l-ulema je poželio uspjeh i u daljem radu.

Prisutnima se obratila glavna i odgovorna urednica Senada Tahirović. U programu je učešće uzeo i Armin Muzaferija izvedbom čuvenog spjeva Rešada Kadića “Ako pitaš šta je islam…”

Na svečanosti su uručena i prigodna priznanja najzaslužnijim među zaslužnima. Nakon svečane akademije, prisutni su posjetili posebnu izložbu u povodu ovog jubileja.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.