Delegacija Mešihata na svečanoj akademiji “50 godina Preporoda”

Delegaciju iz Sandžaka činili su: dekan FIS-a dr. Enver Gicić, rukovodioc VPS Mešihata dr. Rešad Plojović, direktor Media centra Salahudin Fetić i glavni imam Medžlisa IZ Sjenica Berin Ljajić.
Delegacija Mešihata na svečanoj akademiji “50 godina Preporoda”_613ab2fcbf282.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Delegacija Mešihata na čelu sa predsjednikom muftijom dr. Mevlud ef. Dudićem prisustvovala je svečanoj akademiji “50 godina Preporoda” koja je održana u Biblioteci Gazi Husrev-beg u Sarajevu.

Svečanosti su prisustvovali i muftije sa ostalih područja Islamske zajednice iz BiH na čelu sa reisu-l-ulemom dr. Husein ef. Kavazovićem, reisu-l-ulema emeritus dr. Mustafa Cerić, predsjednik Sabora Safet Softić, direktori ustanova i službi Islamske zajednice, predstavnici drugih medija u BiH i okruženju, te brojni dopisnici, čitaoci i poštivaoci Preporoda.

Delegaciju iz Sandžaka činili su: dekan FIS-a dr. Enver Gicić, rukovodioc VPS Mešihata dr. Rešad Plojović, direktor Media centra Salahudin Fetić i glavni imam Medžlisa IZ Sjenica Berin Ljajić.

U svom obraćanju, resiu-l-ulema osvrnuo se na važnost historijskog kontinuiteta postojanja Preporoda, posebno se prisjećajući na njegove prve uredničke generacije i utemeljitelje, ali i veliku islamsku misionarsku petodecenijsku misiju.“Preporod je speifičan, iza sebe je imao instituciju koja je uvijek snažno stajala iza njega. Postojali su i drugi islamski mediji na našim prostorima, ali je samo Preporod ostao da djeluje 50 godina” – kazao je Reisu-l-ulema i dodao da je promocija Islamske zajednice kroz Preporod zasluga za današnji veliki ugled Islamske zajednice u zemlji i inostranstvu. Uz čestitke urednicima i redakciji, Reisu-l-ulema je poželio uspjeh i u daljem radu.

Prisutnima se obratila glavna i odgovorna urednica Senada Tahirović. U programu je učešće uzeo i Armin Muzaferija izvedbom čuvenog spjeva Rešada Kadića “Ako pitaš šta je islam…”

Na svečanosti su uručena i prigodna priznanja najzaslužnijim među zaslužnima. Nakon svečane akademije, prisutni su posjetili posebnu izložbu u povodu ovog jubileja.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.