Tekst Sjeničkih novina zbog kojeg je ubijen Edin Hamidović

217444766_170553278464628_2659009570877167510_n-scaled
Izet Latović je Edinu Hamidoviću porukama na Sjeničkim novinama i na telefonskom pozivu uputio direktne prijetnje u kojima mu je najavio da će mu “prosuti mozak kada dođe u Sjenicu”.
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

24. novembra 2020. godine je Izet Latović, visoku funkcioner SDP Rasima Ljajića, uputio prve prijetnje aktivistima SPP-a i to nakon neuspjelog pokušaja da se prijetnjama i ucjenama obori nova većina u opštini Sjenica koju je sačinila SPP stranka muftije Zukorlića.

Drugi talas prijetnji je nastupio 5. marta 2021. kada su Asim Aki Hodžić Izet Latović i Enes Gonjanin oteli i tukli direktora Tehničke škole u Sjenici, prijeteći mu da ne smije napustiti stranku SDP Rasima Ljajića i preći u stranku SPP Muftije Zukorlića.

Tada su Sjeničke novine, čiji je urednik bio Edin Hamidović objavile tekst o ova tri kriminalca. U Sjenici je poznato da Izetu Latoviću strašno smeta da mediji pišu o njemu i da i tog razloga upućuje otvorene prijetnje. Tekst prenosimo u cjelosti:

Ovi kriminalci su kidnapovali direktora Tehničke škole Alena Tahirovića:

IZO LATOVIĆ

višestruko osudjivani kriminalac koji je zbog zadnjeg kriminalnog čina bio duže vremena u begstvu uz pomoć Rasima Ljajića. IZO je sa Rasimom Ljajićom po dolasku iz begstva obilazio lokalna sela u Sjenici, i ucjenama i prijetnjama nagonio birače da glasaju za SDP i Rasima Lajića. Podržan od Rasima Ljajića drznuo se da izigrava šefa mafije, da kidnapuje ljude i iste drži kao taoce. Po principu vriske, stao je da vristi po FB-uku i da proziva postene ljude ne prezajuci da dira u porodice i čast, a sve zbog prikrivanja svoje prljavštine i kriminala u kome je ogrezao. Previše je gledao filmove, priče o alibiju i šefovima podzemlja, pa sad te fore počinje da primenjuje u realnom životu. O njemu ćemo tek pisati ovih dana.

ENES GONJANIN

je ozloglašeni kriminalac, poznatiji kao lice sa poternice i potrčko Iza Latovića, koji je zbog organizovanog kriminala dobio zabranu ulaska u BIH i zbog čega ne smije nigdje van Srbije. Inače, zbog njegovih kriminalnih radni, njegov brat i drugi ljudi oko njega imali su kontakta sa zatvorom ili im se isti spema. Došao je u Sjenicu sa ciljem da zajedno sa Izom Latovićem i Akijom Hodžićem po staroj dobroj recepturi očerupa to što je ostalo. Od političke težine ima direktora Doma zdravlja u Sjenici i Eleza Vejsilovića. Pokusao je ucjenama i raznim filmskim pricama da uzme pod svoje ljude u SNS-u, medjutim, to mu nije proslo, a onda kako bi se spasio, otišao je u Pokret socijalista, gdje po nalogu Iza Latovića drži neke odbornike i misli da će biti zaštićen. Medjutim njegovom kriminalu sve više bliži kraj.

AKI HODŽIĆ

glavno lice u svim kriminalnim i podmuklim igrama, koji je od mahača zastavama i tapšača Mirsu Hodžiću i Sulejmanu Ugljaninu munafičkim podvalama i ucjenama došao do Rasimovog savjetnika. Inače, Aki Hodžić je jedan od glavnih aktera Suljovih junica i plastenika, gdje je većina subvencija zavrsila u njegovim štalama. Poslije toga, Aki je uzeo Hazba Mujevića po svoje, sa njim napravio razne kriminalne radnje, snimao ga, ucenjivao i rasturio mu porodicu. Kada je Hazbo to uvideo, morao je da ga najuri iz SDA stranke. kasnije je prešao u SDP, uzevši Nera Kamberovića kao marionetu, gdje je rasterao sve poštene ljude iz SDP i doveo sumnjiva lica poput Iza Latovića i Dinela Eminovića kao i jos par uličara. Tako je Aki uz pomoć Nera Kamberovića rasterao svakog normalnog čovjeka iz SDP i napravio krimi odbor po mjeri Rasima Ljajića. Pošto je lagao Rasima da će imati 15 odbornika, nije znao kako da se vrati na stare jasli odakle je krao i zabogatio, pa krenuo je u kupovinu odbornika, ucjenu i prisiljavanje istih da pravi neku novu vlast. Tako je pokušao zajedno sa Izom Latovićem, Nerom Kamberovićem i Enesom Gonjaninom da ruši vlast pridobivši SDA iz koje je najuren, preko Kasa Avdovića i kriminalca u rukavicama Amela Papića. Pošto nije dobio vlast, zakojom i dalje pati, sada pokušava da prebija one koji ne misle kao Nero, Izo i on. Aki manipuliše ljudima, laže i pravi razne teorije zavjera. Tako je Aki Hodzić snimao Hazba Mujevića, udarao mnogima ljudima na obraz i posle toga diskreditujće snimke puštao u javnost. Uništio je mnoge porodice u Sjenici. On je akter svih priljavi i nečasnih radnji u Sjenici, samo se vešto prikriva i gura druge ljude u belaj. Kriminalom ovih lica bavicemo se narednih dana. Izvor su nam njihovi saradnici koji su saucesnici. Koji znaju njihov plan kradje i kriminala podržan od strane Rasima Ljajića.

Rasim Ljajić da je imao gram obraza došao bi u Sjenicu da popriča sa članovima svoje bande i da se izvini Alenu Tahiroviću.

Izet Latović je Edinu Hamidoviću porukama na Sjeničkim novinama i na telefonskom pozivu uputio direktne prijetnje u kojima mu je najavio da će mu “prosuti mozak kada dođe u Sjenicu”.

Edin Hamidović se tim povodom tada oglasio u javnostu i istakao da je svjestan opasnosti koja mu vrijeba, ali da ga bije strah:

Jučer 18.06.2021 me zvao osuđivani Kriminalac, trgovac bijelim robljem, kamatar, Izo Latović i opet prijetio (ovo je već treći put) kao simpatizeru i aktivisti SPP-a.

Ovaj put me direktno nazvao na telefon preko aplikacije WhatsApp (Sa tel.br. +381666310285) u Njemačku u 21.10 h vrijeđao na stranačkoj vjerskoj osnovi, vrijeđao i prijetio familiji prijetio direktno da će da me bije, da će da me ubije, da se obračuna samnom kad dođem u Sjenicu.

– Obaviještena je Njemačka policija

– Obaviješten je i Generalni Konsulat Republike Srbije u Frankfurtu

– Biće obaviještena i policija u Sjenici

I još nešto da dodam ne plašim se iako znam s kim imam posla, ne bojim se za svoju bezbednost, ali pošto sam izazvan poručujem kriminalcima onu staru  “MOTKA IMA DVA KRAJA”.

SANDžaklija preporučuje

Šta naši urednici čitaju, gledaju i slušaju svake hefte. Prijavite se za Heftični Bilten i nikad više ne propustite velike priče.

Čitajte više

Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Search

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.