Podrška zajmu za studentske domove

"Obrazovanje ne smije samo biti privilegija najbogatijih ljudi", kazao je Tandir.
Tandir: Podrška zajmu za studentske domove_613961f3718df.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Država Srbija veliki je izvoznik halal hrane pa sporazumi i u tom domenu, kao i u oblasti odbrane veoma su važni dajući dodatnu sigurnost investitorima. S izvozom se povećavaju i standard i broj radnih mjesta, kaže narodni poslanik Samir Tandir.

– Posebno što hoću da istaknem je povezivanje sa Zemljama nesvrstanih. U desetom mjesecu ove godine ovdje će biti Samit nesvrstanih što je dokaz jednog ugleda na međunarodnoj sceni kojeg naša zemlja ima. Što se tiče svih sporazuma, Stranka pravde i pomirenja kao najjača bošnjačka stranka, podržat će ih u danu za glasanje.

Također, ističe i podršku zajmu za studentske domove.

–Obrazovanje ne smije samo biti privilegija najbogatijih ljudi. Moramo obezbijediti obrazovanje svim građanima i građankama. Sva naša djeca moraju imati jednaku šansu. Zato su jako važni studentski domovi i svi znamo koliko košta iznajmljivanje jednog stana, jedne garsonjere u Beogradu a to mnogo porodica ne može priuštiti. Kada imamo dobre studentske domove ovdje u Beogradu ali i u drugim studentskim centrima onda će, svakako, svi vidjeti svoju šansu u studiranju, kaže Tandir.

Osvrnuo se i na Novi Pazar, kao studentski centar.

–Hoću da spomenem i studentski dom u Novom Pazaru. Više puta sam to spominjao i diskutovali smo s ministrom. Mislim da je ministarstvo prosvjete provelo neke radnje, poslali su inspekciju. Ono što nas zanima su rezultati rada inspekcije. Novi Pazar je veliki studentski centar s dva univerziteta. Nažalost, DUNS potresaju neke afere i nadam se da će Ministarstvo reagovati i da ćemo te afere razriješiti. Imamo i IUNP  koji spada sigurno u red najboljih u regionu i našoj zemlji i svi mi koji dolazimo iz Sandžaka ponosni smo na taj Univerzitet.

Napominje i da je zahvaljujući radu ministrice Vujović ekologija svrstana među vodeće teme posebno na primjeru divlje deponije koje više ne spadaju u nerješive probleme.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.