VLADIMIR predstavio prvi album

Album sa devet pjesama, realiziran u produkciji sarajevskog Gramofona, producirao je Edin Zubčević a za pjesmu Rikordus Di Mi Nona nedavno je urađen i video spot.
VLADIMIR predstavio prvi album_61382e049f3fb.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Vladimir Mićković i Adis Sirbubalo osnovali su prošle godine bend VLADIMIR koji je u svega nekoliko mjeseci pripremio repertoar i snimio album tradicionalnih sefardskih pjesama koje su nastajale i generacijama se pjevale od Sarajeva, Mostara, Splita, Dubrovnika, Bitole i Soluna.

Album sa devet pjesama, realiziran u produkciji sarajevskog Gramofona, producirao je Edin Zubčević a za pjesmu Rikordus Di Mi Nona nedavno je urađen i video spot. Kadrovi su snimljeni u Sarajevu, na Jevrejskom groblju i u Starom jevrejskom hramu. Autor spota je Enes Zlatar. Ansambl uz Mićkovića i Sirbubala čini ritam sekcija – Dinko Šimunović i Anes Beglerbegović. Na albumu su gostovali Joseph Tawadros, Mustafa Behmen, Meho Radoović, Vedran Čičak, a prateće vokale pjevali su Mario Zovko, Ivo Jurić i Dado Šarić.

Pjesmu Rikordus Di Mi Nona, muziku i tekst, napisala je Flory Jagoda, čuvena američka kantautorica rođena u Sarajevu a odrastala u Vlasenici. Flory je autorica brojnih sefardskih pjesama koje su postale svojevrsni klasici, a početkom godine preminula je u Sjedinjenim Državama gdje je živjela i stvarala. Ova je pjesma na prvom albumu benda VLADIMIR omaž velikoj umjetnici i njenom radu na promociji sefardske i bh. tradicionalne muzike.

VLADIMIR će narednog utorka imati svjetsku premijeru u okviru festivala Druga Godba u Ljubljani. Koncert će biti održan u Cankarjevom domu, u Klubu CD, a bendu će se pridružiti gitarista Elvis Sivčević i perkusionista Davor Maraus kao i slovenski vokalisti Metod Banko (bas), Uroš Buh (tenor) i Tilen Udovič (bariton).

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.