Učiteljica Adela zaslužuje poštovanje i zaštitu daleko od stranačkog profiterstva

Slučaj učiteljice Adele Melajac Karaahmetović danima unazad jedna je centralnih tema javnosti.
Zukorlić – Učiteljica Adela zaslužuje poštovanje i zaštitu daleko od stranačkog profiterstva_6136a0db4c9b3.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja akademik Muamer Zukorlić putem društvene mreže Facebook pružio je podršku učiteljici Adeli Melajac Karaahmetović.

– Učiteljica Adela zaslužuje puno poštovanje i zaštitu daleko od sitnog stranačko-političkog profiterstva. Njen postupak je odraz hrabrosti i ličnog integriteta, napisao je Zukorlić.

Slučaj učiteljice Adele Melajac Karaahmetović danima unazad jedna je centralnih tema javnosti.

Učiteljica je jučer u prostorijama Policijske uprave u Novom Pazaru dala izjavu u slučaju himna, a cijelu situaciju su iskoristili funkcineri i aktivisti SDA Sandžaka koji su organizirali protest ispred stanice.

Iz Stranke pravde i pomirenja pozvali na prekid sa političkim manipulacijama oko himne na štetu bošnjačke djece i nastavnika.

“Neprihvatljivo je da direktori škola, nastavnici i bošnjačka djeca budu stavljena u procjep između naloga Ministarstva prosvjete i poziva BNV oko intoniranje državne, odnosno nacionalne himne.

Besmisleno je i štetno nametati jednom narodu himnu koja je svojim sadržajem neprihvatljiva pripadnicima određenog naroda. Himna je simbol čiji smisao su ponos i emocije, što se ne može silom nametnuti.

Ne prihvatamo ni demagošku retoriku SDA, a posebno njenog predsjednika Sulejmana Ugljanina koji se pita po kom se ovo Ustavu dešava nadajući se da je ovaj narod zaboravio da je to po baš onom Ustavu koga su on i njegova stranka zdušno podržali, pa čak i učestvovali u falcificiranju referenduma da bi taj Ustav bio usvojen.

Performans navodnog oslobađanja učiteljice Adele iz PU Novi Pazar smatramo još jednom farsom sa ciljem pokušaja spasavanja Ugljanjina od potpune političke propasti.

SPP poziva nadležne državne organe da što prije pristupe organiziranju dijaloga o državnim simbolima, himni i drugim otvorenim pitanjima sa legitimnim predstavnicima bošnjačkog naroda u Srbiji kako bi se eliminirao prostor za političke manipulacije na štetu građana.”

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.