SDA i SDP još uvijek nisu osudile ubistvo Edina Hamidovića

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Rasim Ljajić i njegovi mediji su bezuspešno pokušali da prikažu atentat kao incident koji nema veze sa politikom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Danas se navršava tačno mesec dana od kako je izvršen atentat na šehida Edina Hamidovića u centru grada u prisustvu njegove supruge i dece.

Sulejman Ugljanin, kao ni njehova stranka nisu nikada osudili ovo ubistvo, niti su se oglasili po tom pitanju, iako se isti navodnmo zalažu prava Bošnjaka u Sandžaku. Ovim šalju strašnu poruku sandžačkoj javnosti o dvojnim standardima koje primjenjuje ova stranka, za one koji su njeni članovi i za one koji to nisu.

Stranka SDP-a u Sandžaku također nije osudila ubistvo, niti se oglasila po ovom pitanju. Kriminalna grupa koja upravlja opštinskim odborom SDP u Sjenici je isplanirala atentat i sprovela ga u delo.

Rasim Ljajić i njegovi mediji su bezuspešno pokušali da prikažu atentat kao incident koji nema veze sa politikom. Ni jedan funkcioner od pomenute dvije stranke nije prisustvovao dženazi, niti je došao na hatar ili je poslao hatarnamu telegramom.

Samo četiri dana nakon teškog ranjavanja Edina Hamidovića, Rasim Ljajić unapređuje za savetnika u Ministarstvu Asima Aki Hodžića, koji je glavni inspirator svih akcija pomenute bande, među kojima je i otmica direktora škole Alena Tahirovića, koja je prethodila ovom ubistvu.

Ni jedna stranka osima Stranke pravde i pomirenja se nisu oglasile niti osudile atentat.
Edin je iza sebe ostavio suprugu i sedmoro jetima.

U subotu, 04.09.2021. Glavni odbor SPP-a je usvojio deklaraciju o borbi protiv kriminala.

Čitajte više