Ljajić osudio učiteljicu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Na društvenim mrežama se pojavio snimak iz novopazarske škole na kome se vidi kako đaci sa rukom na srcu pjevaju himnu “Ja sin sam tvoj”.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Rasim Ljajić, čiji vijećnici održavaju većinu u BNV-u, povodom slučaja u Novom Pazaru u Osnovnoj školi “Rifat Burdžević Tršo”, gdje je učiteljica Adela Karaahmetović Melajac đacima prvacima na početku školske godine pustila himnu sandžačkih Bošnjaka, rekao je za Kurir da je učiteljica na društvenim mrežama već proglašena za “narodnog heroja” zbog svoje reakcije.

– To što će verovatno napraviti štetu i sebi i svojoj školi nikog sutra neće zanimati. Nikada nisam razumeo to junačenje i inaćenje na vlastitu štetu – kaže Ljajić.

Lider SDPS-a apeluje na nadležne organe da budu obazrivi.

– Pošto su se nacionalne strasti ponovo pojačale, ja samo apelujem na nadležne organe da imaju u vidu kompleksnost trenutka i specifičnosti sredine kad budu dobnosili odluke o ovom slučaju. Važno je da sprečimo dalji rast tenzija, a ne da dolivamo ulje na vatru – istakao je Ljajić.

Na društvenim mrežama, podsetimo, se pojavio snimak iz novopazarske škole na kome se vidi kako đaci sa rukom na srcu pjevaju himnu “Ja sin sam tvoj”.

Pri tome je učionica bila ukrašena bijelim i zelenim balonima sa natpisom “Bosanski jer sam Bošnjak”. Karaahmetović Melajac se snimkom pohvalila i na svom profilu na društvenim mrežama.

Čitajte više