Ljajić osudio učiteljicu

Na društvenim mrežama se pojavio snimak iz novopazarske škole na kome se vidi kako đaci sa rukom na srcu pjevaju himnu “Ja sin sam tvoj”.
LJAJIĆ OSUDIO UČITELJICU – Nikada nisam razumio junačenje na vlastitu štetu_6132ac55ac942.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Rasim Ljajić, čiji vijećnici održavaju većinu u BNV-u, povodom slučaja u Novom Pazaru u Osnovnoj školi “Rifat Burdžević Tršo”, gdje je učiteljica Adela Karaahmetović Melajac đacima prvacima na početku školske godine pustila himnu sandžačkih Bošnjaka, rekao je za Kurir da je učiteljica na društvenim mrežama već proglašena za “narodnog heroja” zbog svoje reakcije.

– To što će verovatno napraviti štetu i sebi i svojoj školi nikog sutra neće zanimati. Nikada nisam razumeo to junačenje i inaćenje na vlastitu štetu – kaže Ljajić.

Lider SDPS-a apeluje na nadležne organe da budu obazrivi.

– Pošto su se nacionalne strasti ponovo pojačale, ja samo apelujem na nadležne organe da imaju u vidu kompleksnost trenutka i specifičnosti sredine kad budu dobnosili odluke o ovom slučaju. Važno je da sprečimo dalji rast tenzija, a ne da dolivamo ulje na vatru – istakao je Ljajić.

Na društvenim mrežama, podsetimo, se pojavio snimak iz novopazarske škole na kome se vidi kako đaci sa rukom na srcu pjevaju himnu “Ja sin sam tvoj”.

Pri tome je učionica bila ukrašena bijelim i zelenim balonima sa natpisom “Bosanski jer sam Bošnjak”. Karaahmetović Melajac se snimkom pohvalila i na svom profilu na društvenim mrežama.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.