“Dok je Ugljanin bio ministar nije mu smetala srpska himna”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Ministar podsjeća da Srbija ulaže značajna sredstva u Novi Pazar.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Povodom činjenice da u jednoj školi u Novom Pazaru prvog dana školske godine nije intonirana srpska himna, ministar spoljnih poslova Nikola Selaković je rekao da ne mora svako da pjeva himnu, ali da mora da je poštuje.

„U centru Novog Pazara je Osnovna škola ‘Bratstvo’ – u tu školu naša država je uložila pet miliona eura. Tamo su uslovi su bolji nego u mnogim školama u Srbiji, Beogradu. Nemam nista protiv da tamo stoji i bošnjacka zastava, naši zakoni to predviđaju, da svako uči svoje pjesme, svoju kulturu da gaji, i mi se time ponosimo. Mi ne pravimo razliku da li su naši građani Mađari, Hrvati, Bošnjaci, muslimani… Ne mora svako da pjeva himnu, ali treba da je poštuje, jer živi u toj državi“, rekao je Selaković za TV Prva.

Upitan da prokomentariše riječi političara iz Novog Pazara Sulejmana Ugljanina, koji je rekao da nametanje srpske nacionalne himne djeci bošnjačke nacionalnosti predstavlja najgrublji cilj pokušaja asimilacije u cilju promjene identiteta, Selaković navodi da je Ugljanin, dok je bio u vladi, zajedno sa kabinetom ustajao dok je intonirana srpska himna, a da je u kabinetu uvijek imao srpsku zastavu.

Ministar podsjeća da Srbija ulaže značajna sredstva u Novi Pazar.

“Srbija će, kao što sam rekao ranije, uložiti 28 miliona u rekonstrukciju Opšte bolnice u Novom Pazaru. Srbija ulaže desetine miliona eura u gasovod ka Novom Pazaru, Srbija je pomogla da se otvori generalni konzulat Turske u tom gradu, ali ne dopušta da se vrijeđa naš nacionalni simbol”, ocijenio je Selaković.

Čitajte više