Bošnjaci žele da u ovoj državi vlada mir

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Kalač je dodao da “moramo biti svjesni svih dokumenata i međunarodnih i lokalnih i da je cetinjski parlament donio rezoluciju”.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja u Crnoj Gori Hazbija Kalač u susret ustoličenju mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija rekao je na konferenciji za medije da “u ovim danima pokušavamo da gradimo demokratski imidž i kroz brojne izazove, koji su rezultat promjena.

“Kao pripadnik bošnjačkog naroda, želim da poručim da Bošnjaci kao narod žele da u ovoj državi vlada mir. Crnoj Gori je potreban mir i poručujemo da se taj mir svim sredstvima očuva. Ova prva godina nakon izbora dala je mnogo otvorenih pitanja u smislu poštovanja Ustava i zakona”, kazao je Kalač.

On je dodao da “moramo biti svjesni svih dokumenata i međunarodnih i lokalnih i da je cetinjski parlament donio rezoluciju”.

“U dva zahtjeva koja su oprečna, kojim se traži obezbjeđivanje vjerskih i prava okupljanja, Vlada mora naći rješenje kako ne bi došlo do krvoprolića koje žele poražene snage. Ne smije doći do krvoprilića. U tom smislu pozivam da svi budemo na nivou zadatka i damo veći prostor demokratizaciji društva i razlikama koje postoje”, kazao je Kalač.

Čitajte više