Radovi na unapređenju infrastrukture Sandžaka idu punom parom

Erdogan je, izmedju ostalog, kazao da je sretan što će se otvaranjem Konzulata dodatno unaprijediti odnosi dvije države, te naglasio da je Sandžak most saradnje Turske i Srbije.
Erdogan – Radovi na unapređenju infrastrukture Sandžaka idu punom parom (Video)_6130095882b54.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Generalni konzulat Republike Turske otvoren je u Novom Pazaru , a putem video poruke građanima se obratio i predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan. On je istakao da je otvaranje konzula rezultat dobrih odnosa Srbije i Turske.

Erdogan je, izmedju ostalog, kazao da je sretan što će se otvaranjem Konzulata dodatno unaprijediti odnosi dvije države, te naglasio da je Sandžak most saradnje Turske i Srbije.

– Naša saradnja sa Srbijom se nastavlja iz dana u dan na svim poljima po principu “win-win”. Investicije naših privrednika obezbjeđuju ljudima širom Srbije zaposljenje, a državi dodatnu vrijednost. Radovi na unaprjeđenju infrastrukture u Sandžaku se odvijaju punom parom. Nastavićemo da podstičemo naše privrednike da ulažu u Srbiju i regiju Sandžak, najavio je Erdogan u svom obraćanju.

Izrazio je nadu da će pored mnogobrojnih projekata koji se sprovode u Sandžaku slijedeće godine biti pušten u saobraćaj renovirani putni pravac Novi Pazar-Tutin.

U Registru privrednih subjekata, kao jedinstvenoj centralnoj elektronskoj bazi podataka koju vodi Agencija za privredne registre, trenutno ima 636 privrednih društava, u čijoj je vlasničkoj strukturi registrovan makar jedan osnivač ili član društva (bilo da je u pitanju fizičko ili pravno lice, odnosno kompanija) iz Republike Turske.

Najviše ovih privrednih društava ima registrovano sjedište u Beogradu (430), zatim u Novom Sadu (30), Novom Pazaru (26), Nišu (25), Kruševcu (10), Pančevu (9), Kragujevcu (7), Priboju (7), Subotici (7), Ćupriji (6) i Leskovcu (6), ali i u gotovo svim gradovima Republike Srbije ima registrovano makar jedno ovakvo društvo.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.