Izložba fotografija ulične umjetnosti

VandalismART je izložba koja se bavi ciljano fotografijama graffita, koje su snimljene u Sarajevu, ali i u drugim gradovima širom Evrope.
VandalismART by Nedžad Isić: Izložba fotografija ulične umjetnosti_612eb1d3d1fd8.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Nakon što je prije četiri godine predstavio set razglednica sa sarajevskim muralima, umjetnik Nedžad Isić sad predstavlja i izložbu fotografija murala VandalismART, koja će biti upriličena od 3.9. do 10.9.2021. u Foto galeriji Jelićeva u Sarajevu.

VandalismART je izložba koja se bavi ciljano fotografijama graffita, koje su snimljene u Sarajevu, ali i u drugim gradovima širom Evrope. Cilj izložbe je približiti publici uličnu umjetnost koja je često do sada osuđivana i vrlo rijetko je priznata, kao što je to slučaj u većini zapadno evropskih gradova. Fotografija čuva graffite od zaborava, jer se često dešava da budu uništeni ili jednostavno prekrečeni. Kako murali nastaju brzo, još brže nestaju, jer je u glavama pojedinaca street art vandalizam.

Isić Nedžad aka NKO rođen jr 1982.godine u Doboju. Završio je Fakultet zdravstvenih studija u Sarajevu, Odsjek radiologija, a fotografijom kao hobijem se počinje baviti 2002. Fotografiranjem graffita počinje 2011.godine i do dan danas njegov rad je fokusiran uglavnom na uličnu umjetnost. Godine 2015. je pokrenuo stranicu StreetArt Bosnia and Herzegovina kako bi promovirao umjetnike i umjetnice i njihove radove, te iste približio široj publici. Od 2015.godine putuje evropskim gradovima u potrazi za graffitima (Berlin, Lisabon, Bilbao, Bordo…) i graffiti festivalima. Trenutno živi i radi u Sarajevu.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.