U subotu Pohod na Hadžet i šehidska dova

Ove godine Hadžet dočekujemo u ambijentu našeg prvog šehida koji je pao za borbu za slobodu, dostojanstvo našeg naroda.
U subotu Pohod na Hadžet i šehidska dova_612ed58ce5014.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Mešihat IZ-e u Srbiji i Matica Bošnjačka i ove godine organiziraju “Pohod na Hadžet” i šehidsku dovu. Pohod na čelu sa vjerskim i nacionalnim liderima polazi sa trga Gazi Isa-bega Isakovića u subotu, 4. septembra u 13:30h.

“Poštovana braćo i sestre, dragi Bošnjaci i Bošnjakinje, muslimani i muslimanke, svi dobri ljudi iz ponosne Kladnice, iz naše Sjenice, s’ punim pravom ovog puta vas pozivam na Pohod na Hadžet, 4. septembra, u subotu, sa trga Gazi Isa beg Isakovića u 13:30h da zajedno sa našim vjerskim, nacionalnim, političkim i kulturnim liderima obilježimo dan sjećanja na šehide. Ove godine Hadžet dočekujemo u ambijentu našeg prvog šehida koji je pao za borbu za slobodu, dostojanstvo našeg naroda. U to ime pozivam vas, članove vaših porodica, sve ljude dobre volje da zajedno budemo toga dana na Hadžetu, da proučimo dovu našim šehidima, da poručimo i sebi i drugima da smo mi narod koji ima pravo na dostojanstvo, dostojanstven život, na punu slobodu, na sve ono što imaju svi drugi – ništa manje i ništa više od toga. Bujrum”, kazao je predsjednik BKZ-a dr. Admir Muratović.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.