U subotu Pohod na Hadžet i šehidska dova

Ove godine Hadžet dočekujemo u ambijentu našeg prvog šehida koji je pao za borbu za slobodu, dostojanstvo našeg naroda.
U subotu Pohod na Hadžet i šehidska dova_612ed58ce5014.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Mešihat IZ-e u Srbiji i Matica Bošnjačka i ove godine organiziraju “Pohod na Hadžet” i šehidsku dovu. Pohod na čelu sa vjerskim i nacionalnim liderima polazi sa trga Gazi Isa-bega Isakovića u subotu, 4. septembra u 13:30h.

“Poštovana braćo i sestre, dragi Bošnjaci i Bošnjakinje, muslimani i muslimanke, svi dobri ljudi iz ponosne Kladnice, iz naše Sjenice, s’ punim pravom ovog puta vas pozivam na Pohod na Hadžet, 4. septembra, u subotu, sa trga Gazi Isa beg Isakovića u 13:30h da zajedno sa našim vjerskim, nacionalnim, političkim i kulturnim liderima obilježimo dan sjećanja na šehide. Ove godine Hadžet dočekujemo u ambijentu našeg prvog šehida koji je pao za borbu za slobodu, dostojanstvo našeg naroda. U to ime pozivam vas, članove vaših porodica, sve ljude dobre volje da zajedno budemo toga dana na Hadžetu, da proučimo dovu našim šehidima, da poručimo i sebi i drugima da smo mi narod koji ima pravo na dostojanstvo, dostojanstven život, na punu slobodu, na sve ono što imaju svi drugi – ništa manje i ništa više od toga. Bujrum”, kazao je predsjednik BKZ-a dr. Admir Muratović.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.