Hafiz Adnan ef. Dupljak na čelu Medrese “Gazi Isa-beg”

Svršenik Medrese, student u arapskom svijetu, profesor tefsira, uživao je veliko povjerenje među učenicima.
Hafiz Adnan ef. Dupljak na čelu Medrese “Gazi Isa-beg”_612d8429c86b6.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Islamska zajednica je i imenovanjem hafiza Adnana ef. Dupljaka na čelo Medrese “Gazi Isa-beg” pokazala da ne odustaje od slobodnog i pravednog diskursa. Da se, kako kaže muftija sandžački, na odgovornim funkcijama postavljaju oni koji su ih dostojni.

–Oni koji se najbolje pokažu u svom radu, svom djelovanju, sveopštem širenju dobra u našem društvu i našoj zajednici, poručuje hfz. Abdurahman ef. Kujević sandžački muftija

Svršenik Medrese, student u arapskom svijetu, profesor tefsira, uživao je veliko povjerenje među učenicima. Na pitanje da li će ostati u učionici, ali i kako imam Nur džamije u novopazarskom naselju Mur, odgovara:

–Ostajem imam u Nur džamiji, radi informacije, radi džemata i sugrađana. Što se tiče predmeta, ostat ću, a vidjet ćemo koji će predmet biti mada bih želio da se oslobodim jer teret Medrese i imamskog posla je na mojim plećima. Volio bih, pošto dolazi mlađi, kvalitetan kadar, koji je pokazao znanjem i ponašanjem da mogu biti profesori u Medrese mogu uzeti i velike funkcije kad je IZ u pitanju, poručuje hfz. Adnan ef. Dupljak direktor Medrese.

Sandžački muftija podsjeća da su svi bili učenici i predsjednika Mešihata i muftije Muamera ef. Zukorlića predsjednika Uprave Medrese.

-Sada smo kolege, sada smo jedan tim, ali i tada smo bili jedan tim. Danas na drugim pozicijama, ali uvijek jedna zajednica, grupacija, koja čvrsto korača putem Allahova, dž.š. zadovoljstva i naređivanja dobra i odvraćanja od zla i podizanja institucija.

Direktor Medrese naglašava da su vjernici članovi Islamske zajednice.

-IZ je njihova zajednica, Medresa je njihova, a Uzvišeni Allah, dž.š. je dao samo nama emanet, a koliko ćemo mi to rukovodit to samo Allah zna I upravljati ovim pozicijama. Medresa je njihovo vlasništvo, njihov vakuf.

Predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić istakao je značaj dostojanstvene primopredaje dužnosti, zahvalivši se dosadašnjoj Upravi Medrese, hfz. Abdurrahmanu ef. Kujeviću, dr. Mustafi ef. Fetiću i dr. Misali Pramenković, uputivši čestitke novoimenovanom prvom čovjeku Medrese Adnanu ef. Dupljaku.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.