Nelegalno vještačenje Džemaila Zornića izložilo Hamidovića opasnosti, usljed čega je ubijen

Nelegalno vještačenje Džemaila Zornića izložilo Hamidovića opasnosti, usljed čega je ubijen_612777a3a11b3.jpeg
Nelegalni vještak Džemail Zornić je samo jedan u lancu osoba u okviru organizovanog kriminala, sačinjenog od trgovaca bijelim robljem, ubica, funkcionera policije, tužilaštva,  političara i paravjeraca čije djelovanje ima za posljedicu brojne nepravde u Sandžaku, a koje je kulminiralo ubistvom šehida Edina Hamidovića.
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Džemail Zornić, aktivista stranke SDP Rasima Ljajića, koji se lažno predsatvlja kao IT vještak koji može samostalno vršiti sudska vještačenja, je učestvovao u sudskom montiranom procesu protiv šehida Edina Hamidovića i Sjeničkih novina.

Naime, po tužbi Hazira Dacića, kojeg je zastupao Ljajićev advokat Rešad Plojović, oni su od šehida Edina Hamidovića i drugih koje su targetirali kao članove Sjeničkih novina, tražili naknadu i isplatu troškova u ukupnoj vrijednosti od oko 3000 eura.

Na prijedlog Ljajićevog advokata angažiran je ovaj navodni Ljajićev IT vještak, koji nije registriran u registru sudskih vještaka za područije Novog Pazara, Tutina i Sjenice, što se jasno vidi na osnovu pretrage Registra sudskih vještaka R. Srbije. Pravo da vještače po pozivu suda kao fizička lica imaju isključivo Ramiz Ahmetović i Vahid Etemović.

Međutim, Džemail Zornić se predatvlja kao član udruženja “IT VEŠTAK” iz Beograda.

Džemail Zornić zloupotrebljava činjenicu da se učlanio u udruženju “IT VEŠTAK” i bespravno vještači u sudskim procesima u Sandžaku, na vrlo nekorektan, neispravan i korumpiran način, dok na sve to sudovi u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici zatvaraju oči.

U nastavku vam donosimo analizu vještačenja kojeg je radio protiv šehida Edina Hamidovića i Sjeničkih novina:

Naime, na osnovu sljedećeg uvida u Sjeničke novine, što je moguće svakom fizičkom licu, gdje se vidi isključivo iz kojih država su urednici stranice, on je donio širok spektar zaljučaka:

Na osnovu gore prikazanog uvida u stranici Sjeničke novine, Džemail Zoranić je donio zaključak da je Edin Hamidović administrator Sjeničkih novina, ističući da je objave na stranici pisao sa svog broja telefona. Svako ko se razumije u način funkcioniranja facebook stranica zna da kartica koja se nalazi u telefonu nema nikakvu ulogu koja veže za objave na facebook stranicama. Objave na facebook stranicama se čak ne moraju objavljivati ni sa mobilnog telefona, već ih je moguće objaviti i sa kompjutera, koji nema karticu.

Očigledno je da je Džemail Zornić, od ljudi koji tuže Sjeničke novine, je dobio spisak članova SPP koje treba targetirati, iako nisu članovi redakcije Sjeničkih novina i koje je targetirao na jako nepošten način, ističući kako su navodno uređivali Sjeničke novine iz prostorija Opštinske uprave i iz prostorija SPP stranke u Sjenici, i tako ih sve legitimizirajući kao mete od strane kriminalne grupe na čelu sa Izom Latovićem koja djeluje u okviru SDP u Sjenici, a koja je izvršila atentat na urednika Sjeničkih novina, šehida Edina Hamidovića.

Džemail Zornić na kraju dokumenta koristi logo IT VEŠTAK, bez saglasnosti udruženja, i bez toga da je Osnovni sud u Sjenici uputio poziv tom udruženju da vještače, dovodeću to udruženje u vrlo nezgodan položaj, gdje mogu biti optuženi za zloupotrebu, korupciju i učešće u montiranim sudskim procesima.

Sudovi u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu već duži period zatvaraju oči na ove činjenice, usljed čega su omogućile Džemailu Zorniću da se ponaša koruptivno i da sastavlja izvještaje koji su po mjeri tužilaca iz redova SDP stranle, a po zastupanju Ljajićevog advkata Rešada Plojovića.

Nelegalni vještak Džemail Zornić je samo jedan u lancu osoba u okviru organizovanog kriminala, sačinjenog od trgovaca bijelim robljem, ubica, funkcionera policije, tužilaštva,  političara i paravjeraca čije djelovanje ima za posljedicu brojne nepravde u Sandžaku, a koje je kulminiralo ubistvom šehida Edina Hamidovića.

SANDžaklija preporučuje

Šta naši urednici čitaju, gledaju i slušaju svake hefte. Prijavite se za Heftični Bilten i nikad više ne propustite velike priče.

Čitajte više

Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Search

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.