MATRIX 4: RESURRECTIONS dolazi 22. decembra ove godine

Lana Wachowski je rediteljica četvrtog nastavka, a u pisanju scenarija pridružili su joj se David Mitchell i jedan od najistaknutijih američkih pisaca bosanskohercegovačkog porijekla Aleksandar Hemon.
MATRIX 4: RESURRECTIONS dolazi 22. decembra ove godine_61285c0475a92.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Stiže novi Matrix, a ime je otkriveno tijekom prezentacije trailera na CinemaCon ovog utorka. Službeni naziv četvrtog dijela Matrixa je Matrix 4: Resurrections. Trailer filma još uvijek nije dostupan javnosti. Zasad se ne zna kad će se pojaviti na YouTubeu ili društvenim mrežama, a napisani opis trailera riječi su ljudi koji su mu svjedočili u Las Vegasu, piše Muzika.hr.

Kako govore sudionici CinemaCona, u dugoiščekivanom filmu, pojavljuju se već poznati glumci Keanu Reeves (Neo) i Carrie-Anne Moss (Trinity). Trailer otvara Neo koji u bliskoj budućnosti u San Franciscu razgovara sa svojim terapeutom kojeg glumi Neil Patrick Harris. Jesam li lud, upitao je Neo terapeuta, na što mu je odgovorio: Mi ne koristimo takve riječi ovdje.

Iduću scenu ima Neo gdje se pozdravlja s Trinity u kafiću i upita ga: Jesmo li se upoznali? Prema izrazima lica, čini se da se ne sjećaju jedno drugoga.

Kasnije je ponovo prikazan Neo koji uzima tablet i gleda se u ogledalo dok svira pjesma Jefferson Airplane White Rabbit. Potpuno je jasno da nešto nije u redu s njegovom stvarnošću. Plave tablete padaju u umivaonik, a on se pogleda u ogledalu i vidi sebe kako se pretvara u starca. Plavokosa žena mu govori ako želi znati istinu, treba je pratiti.

Nakon toga dolazi još nekoliko akcijskih scena, a sve završava riječima: Nakon svih ovih godina, vratimo se tamo gdje je sve počelo, natrag k Matrixu.

Lana Wachowski je rediteljica četvrtog nastavka, a u pisanju scenarija pridružili su joj se David Mitchell i jedan od najistaknutijih američkih pisaca bosanskohercegovačkog porijekla Aleksandar Hemon. Izlazak filma predviđen je za 22. decembra ove godine.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.