U Tutinu održana proširena sjednica Mešihata

Također, verifikovan je i 25. hafiz koji je hifz položio pred komisijom Mešihata.
U Tutinu održana proširena sjednica Mešihata_61279532aee9b.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Dana 26.08.2021. godine u prostorijama Medrese u Tutinu  održana je redovna proširena sjednica Mešihata Islamske zajednice u Srbiji kojoj su osim članova Mešihata prisustvovali i glavni imami medžlisa.

Tom prilikom usvojeni su izvještaji o organiziranju kurbanske akcije u Novom Pazaru, Sjenici, Tutinu, Rožajama, Preševu i Bujanovcu te konstatovano da je i pored aktuelne pandemije, pada životnog standarda, porasta broja različitih domaćih i stranih tzv. humanitranih i paravjerskih organizacija i pojedinaca koji su se paralelno bavili ovim aktivnostima, ovogodišnja kurbanska akcija bila uspješnija od prošlogodišnje i rekordna je za 28 godina njenog organiziranja.

Na sjednici su verifikovana tri nova uvakufljenja u Novom Pazaru, Tutinu i Petnjici ukupne površine preko tri hektara zemljišta i oko 600 kvadrata objekata.

Također, verifikovan je i 25. hafiz koji je hifz položio pred komisijom Mešihata.

Donijeta je odluka o imenovanju Adnan ef. Dupljaka za v.d. direktora Medrese Gazi Isa-beg. Tim povodom, predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić zahvalio je dosadašnjoj Upravi Medrese na rezultatima postignutim u veoma teškom periodu pandemije.

Za rukovodioca Ureda za mektebsku pouku imenovan je msc. Harun ef. Eminagić – glavni imam u Priboju, a za koordinatora Muslimanskog omladinskog kluba Ammar ef. Nuhambašić – imam Altun elam džamije.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.