U četvrtak počinje Sea Dance festival, finale ljeta uz najveću žurku na Jadranu!

Na ovogodišnjem izdanju Sea Dance festivala, na manje od pola metara od mora, napravljena je najveća festivalska konstrukcija na ovom dijelu jadranske obale.
U četvrtak počinje Sea Dance festival, finale ljeta uz najveću žurku na Jadranu!_6125774566036.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Finale festivalskog ljeta i morska muzička avantura uz sedmo izdanje Sea Dance festivala – dobitnika nagrade za najbolji evropski festival, počinje u četvrtak! Na budvanskoj plaži Buljarica od 26. do 29. augusta, nastupit će vodeće svjetske i regionalne muzičke zvijezde elektronske, trap/hip hop i rock scene, kao što su Boris Brejcha, Maceo Plex, Tale Of Us, Meduza, Satori i  Topic, koji u Crnu Goru dolaze po prvi put, kao i imena poput Senidah, Bajage i Instruktora, Vojka V, Who See, Sajsi MC, Tijane T i mnogih drugih koji drže sam vrh ovdašnje muzičke scene. Festival će se održati u skladu sa bezbjednosnim protokolom, na osnovu kojeg će ulaz na festival biti ograničen na posjetitelje koji imaju dokument da su primili najmanje jednu dozu vakcine protiv Covida-19 ili da su preležali virus, zatim na one koji imaju negativan PCR, odnosno antigenski brzi test-BAT. TakođeR, za one koji ne posjeduju navedenu dokumentaciju, ispred festivalskih kapija bit će organizovano brzo antigensko testiranje po povlaštenoj cijeni od pet eura. Sea Dance festival pokrenuo je i kampanju za vakcinaciju mladih u Crnoj Gori, u sklopu koje svi koji se do 24. augusta vakcinišu na jednoj od 23 lokacije širom Crne Gore, dobijaju ulaznicu za otvaranje festivala, u četvrtak, 26. augusta.

Velike muzičke zvijezde na plaži Buljarica!

Plaža Buljarica, predivna pješčana i šljunkovita obala dugačka više od 2 km, predstavlja ljepotu netaknute prirode jadranske obale. Na samo pola sata vožnje od budvanskog Starog grada, savršena je lokacija za duge ljetnje festivalske noći.

Na Visa DANCE PARADISE powered by Budva Tourism Organisation of Budva Municipality bini prvog festivalskog dana, u četvrtak 26. augusta, posjetitelji će moći da uživaju u nastupima: Meduze, Satorija, Bajage i Instruktora, benda Parampaščad, Rudhamana i Raya. Na Play Radio Stage powered by Guarana bini za DJ pultom će se smjenjivati: Stanco b2b CHBX, Baćko, Shar, Mirko & Meex, GileRz i Rudhaman. Drugog festivalskog dana, u petak 27. augusta, na glavnu binu stižu: Maceo Plex, Tijana T, Vojko V, Fox i Surreal, Muha, lokalci Raven TK u b2b setu sa Proximusom i Radio Katakomba, dok će na drugom stejdžu muziku puštati: Kingja, John-K, Nessuno, Divolly & Markward, Novak, Bodzie i Buba b2b Lerr.

Trećeg dana festivala, u subotu 28. augusta će nastupiti Tale Of Us, Sajsi MC, Klinac, Ognjen i domaćini Audiostorm, P.S., O.G. feat Distortion i Necke. Uz lokalne DJ-eve koji će svirati na drugim binama, u sastavu: Lazar, Toxido, Just Ćoske, NIGEL, Millok i Mr Lekka.

Poslednji festivalski dan, nedelju 29. august, VISA DANCE PARADISE powered by Budva Tourism Organisation of Budva Municipality stejdž obilježit će gostovanja Borisa Brejche, Topica, Ann Clue, Senide, Who See, z++ i 84Bit. Sa Play Radio powered by Guarana bine čut će se muzička selekcija od strane DJ-eva: Luka Tarle, Vlado Milanović, Marko Milanović, Vandal Steve, Prodžekt Sataraš, Flirt More i Oak Brothers.

Na Tuborg Open Silent Dance bini, tokom četiri festivalska dana muziku će puštati: DJ Dirty, DJ Milan Kovačević, DJ Babylon Fish i DJ One for All.

Zvanične procedure za ulazak na festival

U skladu s važećim epidemiološkim mjerama u Crnoj Gori, ulaz na festival će biti ograničen na one posjetiteluje koji imaju dokument da su primili najmanje jednu dozu vakcine protiv Covida-19 ili da su preležali virus, zatim na one koji imaju negativan PCR, odnosno antigenski brzi test-BAT. Navedeni bezbjednosni protokol sličan je Safe Events protokolu sprovedenom na EXIT festivalu u julu, koji je kroz naučne studije pokazao da su festivali uz navedena ograničenja bezbjedna mjesta za okupljanja, kao i da na njima ne dolazi do masovnog širenja virusa, ukoliko se epidemiološke mjere bezbjedno sprovode.

Dr. Marija Božović, specijalistkinja epidemiologije, ispred Instituta za javno zdravlje izjavila je da je organizovanje i održavanje masovnih događaja na otvorenim površinama moguće sprovoditi u kontrolisanim uslovima i uz striktno poštovanje važećih preporuka Instituta za javno zdravlje, kojima se naglašava da se ovakve manifestacije mogu održati uz posjedovanje makar jednog od dokaza iz Nacionalne digitalne COVID potvrde, koji moraju da posjeduju i domaćini i gosti događaja i dodala „Vođeni  propisanim mjerama, uz adekvatno obezbjeđivanje kontrole istih, nema razloga da festival poput Sea Dancea ne protekne u bezbjednim uslovima sa minimalnim rizikom po zdravlje posjetitelja“.

Brza antigenska testiranja na Buljarici

Svima koji ne zadovoljavaju niti jedan od gore navedenih uslova, Sea Dance je obezbijedio brze testove po povlaštenim cijenama, u iznosu od pet eura. Testiranje će se obavljati na plaži Buljarica, ispred festivalskih kapija, od četvrtka 26. augusta, do nedelje 29. augusta. Radno vrijeme punktova je od 18:00 do 02:00, a testiranje se plaća na licu mjesta. Testiranje plaćaju posjetitelji koji su kupili ulaznice, koji imaju pozivnice, odnosno besplatne ulaznice, kao i oni koji imaju VIP ulaznice ili VIP pozivnice, a sprovodit će ga medicinski radnici Doma zdravlja Podgorica.

Ulaznice za vakcinisane i medicinske radnike, od 18. do 24. augusta

Sea Dance je u okviru kampanje za vakcinaciju mladih Neću više da plešem sam/a osigurao besplatne jednodnevne ulaznice za otvaranje festivala, 26. august, za mlade koji se budu vakcinisali od 18. do 24. augusta na 23 punkta širom Crne Gore, čije lokacije se mogu pronaći na službenom sajtu festivala. Da bi potom dobili jednodnevnu ulaznicu za Sea Dance, potrebno je da na mail ulaznice@seadancefestival.me pošalju sljedeće podatke: ime i prezime, godinu rođenja, mjesto prebivališta, fotografiju potvrde o vakcinisanju s jasno vidljivim datumom vakcinacije, i e-mail adresu. Svi medicinski radnici koji su zainteresovani za jednodnevne ulaznice za otvaranje Sea Dance festivala mogu na navedeni mail poslati sve svoje podatke, uz svoju potvrdu o vakcinisanju, naziv medicinske ustanove u kojoj su zaposleni i fotografiju legitimacije.

Bina Sea Dancea na manje od pola metra od mora!

Na ovogodišnjem izdanju Sea Dance festivala, na manje od pola metara od mora, napravljena je najveća festivalska konstrukcija na ovom dijelu jadranske obale. Bitove na Buljarici pratit će vizuelni dizajn velikog ekvilajzera, a kreativni tim pod upravom poznatog dizajnera svjetla, profesora Vitora Trifua presvući će plažu u boje ljeta. Iako je specifičnost ove konstrukcije neposredna blizina mora koje je praktično zapljuskuje, produkciono-infrastrukturni tim festivala prevazišao je sve izazove. DJ-evi će imati priliku da puštaju muziku na najnovijim i visoko kvalitetnim DJ uređajima, a programskom konceptu i žanrovskim potrebama izvođača odgovoreno je sistemom EAW uz d&b sabove, a tu je naravno i nezaobilazna Kara monitoring uz SB28.

I ove godine organizatori su se pobrinuli za organizovanje shuttle buseva iz Budve i Bara do Buljarice, kao i za posebne cijene taxi prijevoza. Oni koji se odluče da na festival dođu ličnim prijevozom pripremljeno je nekoliko parking zona. Sve informacije mogu se pronaći na službenom sajtu festivala.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.