Odloženo suđenje u slučaju SPP protiv Kasima Zoranića

"Ovo je jasan primjer s potpunim dokazima, uvjerljivim činjenicama da SDP Rasima Ljajića prerasta u terorističku organizaciju."
Odloženo suđenje u slučaju SPP protiv Kasima Zoranića_612643e4c50ec.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Zbog, kako je navedeno, tehničke greške Osnovnog Suda odloženo je za danas najavljeno ročište po tužbi SPP protiv Kasima Zoranića zbog vrijeđanja i psovanja odbornicima SPP tokom Skupštine Grada u februaru.

–Obradovala me činjenica da je predsjednik Osnovnog suda preuzeo ovaj predmet. Ne želim da utječem na njegove odluke ali hiljade građana vidjelo je psovanje, prijetnju Kasima Zoranića. Suština ovog procesa je da smo na ovaj način pokušali i nastojimo  da stavimo do znanja onima koji više nemaju argument da brane svoje političke stavove to jednostavno sve više čine nasiljem, kaže dr. Admir Muratović odbornik SPP u Skupštini Grada Novog Pazara.

Podsjeća da je napad Zoranića na odbornike SPP-a tokom Skupštine održane 24. Februara ove godine jedan od četiri incidenta tog dana.

–Kulminirao je uvečer fizičkim napadom direktora Kulturnog centra i njegovih radnika na nas. Vjerovali smo da je u pitanju panika ali sada, nakon posljednjeg dešavanja u Sjenici, brutalnog političkog ubistva, terorističkog akta duboko vjerujemo da je ovo osmišljeni scenarij nasilja koji je pripremljen i zna se definitivno ko je toga dana izdao naredbu Kasimu Zoraniću da izvrši napad.

Ista naredba, kaže, stigla je i Huseinu Memiću a sve je kulminiralo ubistvom novinara Edina Hamidovića.

–Ovo je jasan primjer s potpunim dokazima, uvjerljivim činjenicama da SDP Rasima Ljajića prerasta u terorističku organizaciju. Nakon svih ovih dešavanja najmanje što je za očekivati je da se zabrani njihovo političko djelovanje. Ne, oni su primijetni na društvenim mrežama, slave ubistvo. Ja pitam danas Baninu Muderizović da li može danas da kaže da bi se poistovijetila s porodicom Latović, pošto je tog dana kad je Kasim Zoranić izvršio brutalan napad na nas odbornike, kazala da su oni Kasim Zoranić.

Muratović poručuje:
–Gospodo, dok se ne izjasnite jeste li Kasim Zoranić, jeste li Latovići, jeste li drugi postavljat ćemo vam svakog dana to pitanje.

Ističe kako SPP vjeruje da postoji pravna država.

–Sva posljednja dešavanja ukazuju da smo blizu stanja anarhije I da ćemo doći u situaciju da dobro razmislimo da li smijemo da sjedimo pored tih ljudi u Skupštini prije nego što to na neki način bude bezbijedno.

Naredno ročište zakazano je za oktobar.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.