Hafiska dova za Imrana Radičevića

Škola Kur’ana časnog koja već jedanaest godina radi na promociji ovih vrijednosti i kvaliteta nadajući se, kako kaže njen direktor hfz Irfan ef. Malić,  da ovaj hajr dominira društvom i promijeni na bolje stanje našeg naroda.
Hafiska dova za Imrana Radičevića_6123fb909f40e.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Proučena je hafiska dova za Imrana Radičevića. Dvadeset i peti je hafiz Škole Kur’ana Časnog koji je svoj hifz položio pred komisijom
Dvadesetjednogodišnji Imran Radičević, student Građevinskog fakulteta iz Novog Pazara, nekadašnji učenik Gimnazije dvadeset i peti je verifikovani hafiz Kur’ana Časnog, čime je, kako kažu, krunisao dio svoje karijere.

–U početku kad sam krenuo u Školu Kur’ana nisam ni pomislio da ću biti u tom putu do kraja da budem hafiz. Većina koji završe nemaju namjeru da budu na kraju hafizi. Allah, dž.š. kaže, Doista smo ovu Knjigu dali da je naslijede oni koje smo odabrali. Što znači, nebitno je da li je učenik Medrese već koga Allah, dž.š. odabere on će biti hafiz Kur’ana. To je velika čast, ali i velika odgovornost, kaže Imran Radičević hafiz.

Ponosan otac Besim.

-Nisam ni sanjao da će doći do toga da moj jedini sin postane hafiz.

Škola Kur’ana časnog koja već jedanaest godina radi na promociji ovih vrijednosti i kvaliteta nadajući se, kako kaže njen direktor hfz Irfan ef. Malić,  da ovaj hajr dominira društvom i promijeni na bolje stanje našeg naroda.

-Mubarek Olsun cijeloj Islamskoj zajednici, ulemi, imamima, cijelom bošnjačkom umetu jer su dobili još jednog čuvara Allahove, dž.š. riječi.

Hfz. Abdurahman ef. Kujević, sandžački muftija podsjeća da je i obaveza Islamske zajednice širiti znanje.

-Tako se i ponašamo. Što je više Kur’an raširen i zastupljen među našim društvom i članovima Islamske zajednice u toliko je duhovno svjetlo jače.

Inače, dvadesetak budućih hafiza još je u pripremi ili čeka termin za polaganje hifza.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.