Facebook i virtuelne kancelarije budućnosti

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Facebook je novinu najavio pre nekoliko dana, a u pitanju je prostor koji kolegama omogućava održavanje sastanaka u virtuelnim sobama.
horizon
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Prošlo je skoro dve godine od kada je rad od kuće postao uobičajena stvar. Pandemija je promenila način poslovanja, a pojedine kompanije i dalje smišljaju nove alate koji bi trebalo da olakšaju rad na daljinu. Mnogi od njih su nepotrebno komplikovani.

Oculus Quest 2 Horizon Workrooms je skoro spreman za korisnike, a u pitanju je alatka koja bi trebalo da olakša saradnju sa kolegama koji nisu u istom fizičkom prostoru. Facebook je novinu najavio pre nekoliko dana, a u pitanju je prostor koji kolegama omogućava održavanje sastanaka u virtuelnim sobama. Tu su različita pomagala, poput table na koju mogu da se otpreme fotografije i grafikoni.
Zamišljeno je da Horizon Workrooms poboljša komunikaciju, ali je problem u tome što svi učesnici moraju da poseduju Oculus Quest 2 uređaje. Sprema se i verzija za web, ali je, kako se tvrdi, manje funkcionalna od one koju nude VR uređaji.

Na virtuelnom sastanku može da bude do 50 učesnika. Web korisnici se priključuju preko video poziva, te se vide na virtuelnom ekranu, dok su VR učesnici avatari koji sede za okruglim stolom. Vrlo je verovatno da su ovakvi prostori buduće kancelarije, ali će biti potrebno još vremena da postanu funkcionalniji i korisni čak i onima kojima su VR uređaji preskupi.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.