Likovni susreti “Slikari Lazovići” u Bijelom Polju

Na ovogodišnjim likovnim susretima učestvovaće 10 umjetnika iz zemalja bivše Jugoslavije, a manifestacija će svečano biti otvorena u 19 časova, u dvorištu Muzeja.
Likovni susreti “Slikari Lazovići” u Bijelom Polju_611db1369e110.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Internacionalni likovni susreti “Slikari Lazovići” u organizaciji JU Muzej Bijelo Polje, održaće se od 19. do 24. avgusta u Bijelom Polju.

Nakon što su prošle godine likovni susreti “Slikari Lazovići” održani online, zbog složene epidemiološke situacije, predstojećeg vikenda slikari će stvarati umjetnička djela pod vedrim nebom i to na više lokacija u Bijelom Polju.

Na ovogodišnjim likovnim susretima učestvovaće 10 umjetnika iz zemalja bivše Jugoslavije, a manifestacija će svečano biti otvorena u 19 časova, u dvorištu Muzeja.

Učešće su već potvrdili Maja Ćuk, Danilo Vuković, Emir Osmić, Boris Hodak, Naod Zorić, Marija Vemić Abramović, Aleksandar Ostojić, Luka Joksimović, Eldin Suljević i Milan Jovović.

U okviru ovih susreta, u dvorištu Muzeja biće organizovana Izložba sa I Likovnih susreta „Slikari Lazovići“.

Završna izložba sa ovogodišnjih Likovnih susreta kao i promocija monografije „Slikari Lazovići i njihovo doba“, autora Dragiše Milosavljevića, predviđeni su za organizaciju četvrtih Likovnih susreta, iduće godine.

Organizator manifestacije je JU Muzej Bijelo Polje, a pokrovitelji su Opština Bijelo Polje i porodica Lazović.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.